- Over 115 millioner enker lever i fattigdom

Og totalt finnes det 245 millioner enker rundt om i verden, ifølge ny studie.

FATTIGDOM: Pakistanske Ayesha Bibi (t.v) jobber her med å lage en vei fra Wazirabad til Daska (193 km) sørøst forIslamabad 18. mai 2010. 29-åringen er enke og firebarnsmor og gravid med sitt femte barn. Å jobbe er den eneste måten hun kan forsørge barna. Pakistan er trolig et av de verste landene for kvinners helse. Over 115 millioner enker over hele verden lever i fattigdom, ifølge en ny studie. Foto: AFP Photo/Aamir Qureshi/Scanpix
FATTIGDOM: Pakistanske Ayesha Bibi (t.v) jobber her med å lage en vei fra Wazirabad til Daska (193 km) sørøst forIslamabad 18. mai 2010. 29-åringen er enke og firebarnsmor og gravid med sitt femte barn. Å jobbe er den eneste måten hun kan forsørge barna. Pakistan er trolig et av de verste landene for kvinners helse. Over 115 millioner enker over hele verden lever i fattigdom, ifølge en ny studie. Foto: AFP Photo/Aamir Qureshi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Minst 245 millioner kvinner rundt om i verden har blitt enker og 115 millioner av dem lever i fattigdom, ifølge en fersk studie utført på oppdrag av Loomba-stiftelsen. I dag er det verdens enkedag.

De alvorligste konsekvensene står overfor to millioner afghanske og minst 740 000 irakiske enker som har mistet sine ektemenn i de pågående konfliktene i landene, ifølge rapporten som ble presentert av den tidligere britiske statsministerfruen Cherie Blair i New York i går kveld, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Katastrofe - Den sørgelige forfatningen av enker - i skyggen av verden - er en menneskerettighets-katastrofe, mener Blair, som leder stiftelsen.

Hun forteller at flere blir snytt av ektemannens eiendeler og eiendom. De blir forvist fra sine hjem og har ingen penger slik de kan støtte barna sine, og «slik topper elendigheten seg på sorgen,» sa Blair.

I utgangspunktet hadde stiftelsen jobbet utfra at det var rundt 100 millioner enker i verden, men bestemte seg for å gå i gang med en studie for å finne et mer nøyaktig tall. At det var minst 245 millioner enker rundt om i verden, og at nesten halvparten lever i fattigdom, overrasket henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer