Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 120 druknet etter ferjetragedie på Victoriasjøen i Tanzania

Over 120 funnet druknet etter ferjetragedie i Tanzania

Overfylt ferje med flere hundre passasjerer forliste torsdag.

HENTER OPP DØDE: Arbeidet med å få døde opp av vannet etter ferjetragedien i Victoriasjøen har fredag pågått for fullt. Mer enn 120 skal være funnet druknet. Foto: AP/NTB Scanpix
HENTER OPP DØDE: Arbeidet med å få døde opp av vannet etter ferjetragedien i Victoriasjøen har fredag pågått for fullt. Mer enn 120 skal være funnet druknet. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferja MV Nyere var registrert for 100 personer, men det er frykt for over 200 mennesker kan ha druknet da den kantret og sank like utenfor øya Ukara torsdag.

Fredag opplyste Tanzanias transportminister Isack Kamwele at 126 personer er funnet omkommet.

- Vi beklager å måtte melde at 126 personer er døde, sa Kamwele til landets rikskringkasting.

Det er ventet oppdaterte tall senere fredag. Enkelte øyenvitner sier til BBC at det var det så mange som 400 mennesker om bord på ferja. Myndighetene erkjenner at antall savnede er uklart.

Lokale myndigheter har opplyst at 40 mennesker overlevde forliset, hvorav flere er kritisk skadd. Disse ble imidlertid funnet før politiet og dykkere fra marinen gjenopptok redningsoperasjonen fredag morgen.

Markedsdag

Passasjerferja gikk i rute mellom øyene Ukora og Ukerewe da den kantret. Ferjene i området er ofte overfylte. Denne gangen skal det ha vært spesielt mange om bord ettersom det var markedsdag i byen Bugolora på Ukerewe.

Årsaken til forliset er ennå ikke klarlagt, men det antas at ferja kantret da mange passasjerer gikk til en ene siden av båten mens den var i ferd med å legge til kai.

Mange venter fredag på nyheter om savnede familiemedlemmer.

- Jeg har ikke hørt noe fra faren og broren min som var på ferja. De hadde dratt til markedet i Bugolora for å kjøpe skoleuniform og annet utstyr til skolestart, fortalte Domina Maua til The Guardian.

Mistet sønnen

Davita Ngenda, en eldre kvinne fra Ukara, har fått beskjeden hun fryktet. Nå gråter hun over å ha mistet sin sønn, som er blant dem som er funnet omkommet.

- Han dro med konen sin, men hun er ikke funnet ennå. Min Gud, hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Ferjeforlis på Victoriasjøen har også tidligere tatt mange liv. En lærer, Sebastian John, sier at ulykkene er blitt en del av livet til dem som bor ved innsjøen.

- Helt fra jeg ble født, har folk mistet livet i denne innsjøen, men hva skal vi gjøre? Vi valgte ikke å bli født her, vi har ikke noe sted å dra, sier han.

Kritisk opposisjon

Tanzanias president John Magufuli har via sin talsmann Gerson Msigwa sagt at han er dypt rystet over hendelsen, og oppfordrer folket til å beholde roen i en vanskelig tid.

Opposisjonen i landet har imidlertid kritisert regjeringen for ikke å ha tatt sikkerheten til ferjepassasjerene på alvor.

- Vi har ofte uttrykt bekymring for den dårlige tilstanden til denne ferja, men regjeringen har vendt det døve øret til. Vi har gjentatte ganger fordømt denne forsømmelsen, sier John Mnyika, generalsekretær i landets største opposisjonsparti Chadema.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!