Japan:

Over 120 skadd i jordskjelv

Mer enn 120 personer fikk i hovedsak mindre skader i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Tre har fått alvorlige skader.

MANGE SKADD: Jordskjelvet har gjort skade i Koorimachi i Fukushima. Det er meldt om nærmere 100 skadde, men ingen dødsfall. Foto: Jun Hirata / Kyodo News via AP / NTB
MANGE SKADD: Jordskjelvet har gjort skade i Koorimachi i Fukushima. Det er meldt om nærmere 100 skadde, men ingen dødsfall. Foto: Jun Hirata / Kyodo News via AP / NTB Vis mer
Publisert

De skadde er innbyggere i områdene Fukushima og Miyagi og regionen Kanto, som Tokyo er del av, melder den japanske kringkasteren NHK.

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS målte skjelvet til 7,1. Episenteret var på 58 kilometers dybde og lå 72 kilometer fra småbyen Nami.

Japanske myndigheter oppgradert seinere skjelvet til 7,3.

Ingen skade på atomanlegg

Det var ingen fare for tsunami etter skjelvet, og det kom heller ingen meldinger om jordskjelv-skader på atomanlegg i Fukushima.

Tokyo Electric Power Co. opplyser at vannet som brukes til å kjøle ned brukte brenselceller i nærheten av reaktorene hadde skvulpet over, men at det ikke var noen strålingslekkasjer eller andre uregelmessigheter, melder nyhetsbyrået AP.

I mars 2011 ble Fukushima og andre deler av det nordøstlige Japan rammet av et jordskjelv med styrke 9. Den påfølgende tsunamien krevde over 18.000 menneskeliv og førte til nedsmelting av tre reaktorkjerner i atomkraftverket Fukushima Daiichi.

Opprydningen har startet

Lørdagens jordskjelv fant sted like etter klokka 23 lokal tid og rystet også bygninger i hovedstaden Tokyo. Rundt 950.000 husstander mistet strømmen i den jordskjelvrammede regionen, opplyser myndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer