Over 13 000 døde og savnede i Japan

Tallene vil stige.

MISTET ALT: En mann sørger over sin omkomne mor i Onagawa, nord i Japan. Over 13 000 mennesker er døde eller savnede i landet. Tv-kanalen NHK sier Japan aldri har opplevd liknende tall siden andre verdenskrig. Foto: AP Photo/Yomiuri Shimbun/SCANPIX
MISTET ALT: En mann sørger over sin omkomne mor i Onagawa, nord i Japan. Over 13 000 mennesker er døde eller savnede i landet. Tv-kanalen NHK sier Japan aldri har opplevd liknende tall siden andre verdenskrig. Foto: AP Photo/Yomiuri Shimbun/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antall døde står nå på 5.178, mens antall savnede står på 8.606, opplyser japansk politi torsdag. I tillegg er 2.285 personer skadd.

Det er ventet at tallene vil stige betydelig i dagene framover.

Både Redd Barna, Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors har opprettet egne kontoer der folk kan donere penger spesifikt til japanerne.

Til sammen har disse tre hjelpeorganisasjonene samlet inn rundt 5 millioner kroner siden fredag, skriver Dagsavisen.

- Hittil har vi fått inn nærmere tre millioner kroner til tsunamiofrene i Japan, opplyser informasjonsrådgiver i Redd Barna, Kari Magnussen til Dagsavisen.

UNICEFs generalsekretær i Norge, Kjersti Fløgstad, opplyser at organisasjonen har vært i kontakt med de japanske myndighetene, men er foreløpig ikke blitt bedt om å bidra.

- Vi har tilbudt vår støtte, men regjeringen i Japan har ikke gitt uttrykk for at den trenger hjelp, sier hun. Generalsekretæren mener det kan være problematisk at pengegaver til hjelpeorganisasjonene øremerkes de ulike katastrofene.

- Hva gjør man med pengene dersom det viser seg at behovet likevel ikke er så stort? spør Fløgstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer