Over 130 pågrepet i etter gatekampene i Odessa

- Hundrevis av fotballentusiaster iverksatte angrep over hele byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 130 personer er pågrepet av politiet etter de alvorlige urolighetene i havnebyen Odessa fredag, da flere titall mennesker ble drept eller mistet livet i en brann.

Dagen blir beskrevet som den nest blodigste under Ukraina-krisa - 44 falt etter brann og sammenstøt.

Politiet sier at de pågrepne vil bli siktet for alt fra å ha deltatt i opptøyer til overlagt drap etter å ha deltatt i urolighetene og gatekampene fredag. Det hele kulminerte i at hovedkvarteret til byens fagforbund ble satt i brann.

De fleste av de døde mistet livet som følge av brannen. Mange ble kvalt av røyken, mens andre mistet livet da de så seg nødt til å hoppe fra stor høyde for å unngå flammene.

Politiet mistet grepet om situasjonen da hundrevis av påståtte fotballentusiaster iverksatte angrep over hele byen. Politisjef Petro Lutsiuk sa lørdag at hans styrke vil gjøre alt for å hindre at noe lignende gjentar seg.

(NTB)

B- DEN NEST BLODIGSTE DAGEN: Hundrevis av personer er pågrepet i Odessa. 44 mistet livet i går. Foto: AP Photo via AP Video / NTB Scanpix
B- DEN NEST BLODIGSTE DAGEN: Hundrevis av personer er pågrepet i Odessa. 44 mistet livet i går. Foto: AP Photo via AP Video / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer