Over 133 000 borte i Burma

Burmesiske myndigheter oppjusterer dødstallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 133.000 mennesker er omkommet eller savnet etter syklonen i Burma, ifølge myndighetene i landet.

Dette er nesten en dobling i forhold til tallene militærjuntaen har operert med fram til nå. En statlig TV-stasjon meldte fredag at de vanskelige forholdene i etterkant av katastrofen har gjort at det har tatt lang tid å få fullstendig oversikt over de døde og savnede.

Samtidig ble det antydet at de siste tallene trolig ligger i nærheten av det som vil bli det endelige antallet ofre for syklonen Nargis.

Myndighetenes undersøkelser har bekreftet at 77.738 er omkommet og 55.917 savnet, ifølge den burmesiske TV-stasjonen. Ytterligere 19.359 ble skadd i uværet.

Røde Kors har tidligere anslått at opptil 128.000 personer kan være omkommet i naturkatastrofen, mens FN setter tallet til over 100.000.

Til sammenligning omkom over 130.000 mennesker i Indonesia da tsunamien rammet landet i 2004, mens 37.000 fikk status som savnet. Thailand, Sri Lanka og de andre landene rundt Indiahavet mistet betraktelig færre mennesker i tsunamien enn det Burma gjorde for to uker siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer