Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tall på drepte afghanske regjeringssoldater oppjusteres:

Over 140 afghanske regjeringssoldater drept av Taliban i gårsdagens angrep

Angriperne var utstyrt med forfalskede dokumenter.

FYRTE AV RAKETT: Angripere utstyrt med forfalskede dokumenter fyrte i går fredag av en rakett ved inngangen til en militærbase i Mazar-i-Sharif. Nå er drapstallene kraftig oppjustert. Her voktes inngangen til militærbasen av afghanske soldater. Foto: AP Photo/Mirwais Najand
FYRTE AV RAKETT: Angripere utstyrt med forfalskede dokumenter fyrte i går fredag av en rakett ved inngangen til en militærbase i Mazar-i-Sharif. Nå er drapstallene kraftig oppjustert. Her voktes inngangen til militærbasen av afghanske soldater. Foto: AP Photo/Mirwais Najand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanske myndigheter har oppjustert tallet på antall drepte regjeringssoldater etter fredagens Taliban-angrep til over 140. Mer enn 160 er såret.

Opprørerne var iført regjeringshærens uniformer og kom kjørende i tre militærkjøretøyer. Angriperne var utstyrt med forfalskede dokumenter og fyrte av en rakett ved inngangen til en militærbase i Mazar-i-Sharif, der norske soldater som deltok i den NATO-ledede ISAF-styrken var stasjonert i nærmere ti år.

De første meldingene gikk ut på at åtte soldater var drept. En militærtalsmann uttalte senere fredag at antall døde hadde steget til 50 og sa at over var 70 såret. Lørdag ble tallet oppjustert til 80 drepte og 70 sårede, og kort tid etter bekreftet lederen for provinsrådet i Balkh, Mohammad Ibrahim Khair Andesh, at minst 140 soldater og offiserer ble drept. Mer enn 160 andre ble såret, opplyser han til DPA.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, hevdet fredag at over 100 regjeringssoldater ble drept i angrepet mot militærbasen. Inkludert alle som ble såret, ble over 500 soldater og offiserer rammet, hevder Taliban. Taliban hevder også at fire av angriperne var afghanske soldater som hadde tjenestegjort i leiren og som derfor hadde kunnskaper om basen.

Kampene ved militærbasen, som ligger noen få kilometer utenfor sentrum av provinshovedstaden i Balkh-provinsen, pågikk i flere timer.

Fredagens angrep er det andre mot en militært mål på kort tid. I mars ble 49 mennesker drept og 76 såret i et angrep mot et militært sykehus i Kabul. Den ytterliggående islamistgruppa IS påtok seg ansvaret.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media