Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 140 homofile menn arrestert i Indonesia

Ble paradert foran pressen.

VIST FRAM: De arresterte mennene ble vist fram under en pressekonferanse på en politistasjon i Jakarta. Foto: Fernando / AFP / NTB Scanpix
VIST FRAM: De arresterte mennene ble vist fram under en pressekonferanse på en politistasjon i Jakarta. Foto: Fernando / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesisk politi har arrestert 141 homofile menn og skal ha paradert mennene foran reportere.

Mennene ble pågrepet og siktet for brudd på landets pornografilover etter at politiet i Jakarta utførte en razzia på et treningssenter og sauna. Politiet sier saunaen var møtested for en «sexfest» kalt «The Wild One».

Homoseksualitet er ikke ulovlig i Indonesia, men flere rettshjelpsgrupper fordømmer det de kaller vilkårlige arrestasjoner. På en pressekonferanse mandag ettermiddag lokal tid, ble enkelte av mennene vist fram for pressen, med skibriller foran ansiktet.

I april ble 14 menn arrestert i Surabaya, Indonesias nest største by, på det politiet mente var en sex-fest. Politiet skal ha tvunget mennene til å ta hiv-tester, fotografert dem nakne og tilrettelagt for at bildene kunne spres på nettet.

I forrige uke ble to homofile menn dømt til stokkeslag for å ha hatt sex.

(NTB)

Hele Norges coronakart