Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Over 150 drept i flere selvmordsangrep i Syria

IS hevder å stå bak.

SELVMORDSANGREP: Onsdag ettermiddag var det kraftige eksplosjoner i provinshovedstaden Sweida i Syria. Eksilgruppa hevder at over 100 mennesker skal være drept i selvmordsangrepene. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbombere utløste onsdag eksplosiver i provinshovedstaden Sweida og flere landsbyer nord og øst for byen.

Deretter klarte IS å erobre tre landsbyer, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Eksilgruppa melder at til sammen over hundre mennesker ble drept, blant dem 67 militsmedlemmer som støtter Syrias regjering.

Det er varierende rapporter om antall drepte. En kilde i det lokale helsevesenet bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at over 90 mennesker er drept. Tidligere har statlige syriske medier meldt at 38 mennesker ble drept i angrepene i Sweida. Ifølge nyhetbyrået AFP skal over 150 personer blitt drept.

Ekstremistgruppa IS har selv påtatt seg ansvaret for angrepene.

De syriske regjeringsstyrkene er i gang med en offensiv rettet mot en gruppe knyttet til IS nær grensa mot Jordan og de israelsk-okkuperte Golan-høydene.

Tidligere har det ikke vært mange store angrep i byen Sweida, hvor de fleste innbyggerne tilhører folkegruppen drusere.

Selv om IS i stor grad er slått militært både i Syria og Irak, kontrollerer gruppa fortsatt noen mindre områder øst og sør i Syria. I tillegg har gruppa fortsatt å gjennomføre geriljaangrep og terroraksjoner.