Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 1.500 personer evakuert på Melkøya

Mellom 1.500 og 1.700 personer er evakuert etter at et betongelement falt ned på to beholdere med eksplosiv gass på Melkøya ved Hammerfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du på Melkøya og har bilder, tips eller informasjon? Send oss en mail, SMS/MMS til 2400, eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Ingen personer kom til skade under uhellet, skriver Finnmark Dagblad. Faren for at acetylenflaskene kunne være skadet gjorde imidlertid at det ble slått full alarm og både politi og brannvesen rykket ut.

- Politiet er nå på stedet og bistår med evakueringen, og sperrer av området, sier operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt, Jarle Marthinsen til Dagbladet.no.

Han sier det ikke er fare for personer inne i selve Hammerfest by.

- Rundt klokken 17.30 falt et betongelement ned på to gassflasker. Fabrikkområdet ble evakuert, og det foregikk rolig og greit. Det var 1500 til 1700 personer tilstede, sier informasjonssjef i Statoil, Rannveig S. Stangeland til Dagbladet.no.

Hun sier at flaskene ikke lekker, men at det jobbes med å sikre dem.

- Vi har kontroll over situasjonen, sier Stangeland.

En av de evakuerte bekrefter overfor Dagbladet.no at det gikk rolig for seg.

EVAKUERT: Situasjonen på Melkøya er nå under kontroll følge Statoil. Bildet er tatt på Melkøya i dag før evakueringen. Foto: MMS-tipser
EVAKUERT: Situasjonen på Melkøya er nå under kontroll følge Statoil. Bildet er tatt på Melkøya i dag før evakueringen. Foto: MMS-tipser Vis mer

- Gassalarmen gikk, og så fikk vi melding over høyttaleranlegget om at området måtte evakueres. Det var ingen tegn til panikk, sier Melkøya-arbeideren.

Ifølge Aftenposten.no inneholder beholderne acetylen-gass, som skal være meget eksplosiv og farlig. Gassen er meget brennbar, fargeløs og lettere enn luft. Den brukes ofte til sveising.

Ifølge politiet har ingen kommet til skade, men store deler av området er evakuert fordi gassen er farlig å puste inn. Meldingen kom i halv seks-tiden i ettermiddag.

image: Over 1.500 personer evakuert på Melkøya

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!