- Over 150.000 politiske fanger i Nord-Korea

Nord-Korea holder 154.000 politiske fanger i seks arbeidsleirer, hevder en sørkoreansk politiker.

AKSJONISTER: Ungdommer med oransje skjorter og svarte munnbind aksjonerer mot den totale kneblingen av befolkningen i Nord-Korea, et av verdens mest lukkede land. Bildet ble tatt under Nord-Korea-konferansen i Bergen i 2006.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
AKSJONISTER: Ungdommer med oransje skjorter og svarte munnbind aksjonerer mot den totale kneblingen av befolkningen i Nord-Korea, et av verdens mest lukkede land. Bildet ble tatt under Nord-Korea-konferansen i Bergen i 2006. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Yoon Sang-Hyun, som representerer regjeringspartiet GNP i nasjonalforsamlingen, viser til en sørkoreansk regjeringsrapport der det går fram at Nord-Korea har stengt flere arbeidsleirer de siste årene.

Fram til slutten av 1990-tallet var det rundt 200.000 politiske fanger i Nord-Korea, fordelt på ti arbeidsleirer. Fire av disse skal siden være stengt.

- De holder nå 154.000 fanger på seks steder, sier Yoon Sang-Hyun til nyhetsbyrået Yonhap.

Regjeringen i Seoul skal ha hatt kjennskap til arbeidsleirene siden 2005, men har holdt tilbake informasjonen av frykt for å skade forholdet til naboen i nord, skriver avisen Dong-A i Seoul.

Regimet i Pyongyang nekter for å holde politiske fanger, og mediene i den isolerte kommuniststaten hevder at det ikke skjer brudd på menneskerettighetene i landet der alle lever «verdige og lykkelig liv».

Fangene i arbeidsleirene tvinges angivelig til å arbeide over 10 timer om dagen, nektes helsetilsyn og må nøye seg med matrasjoner på mellom 100 og 200 gram om dagen.

Matrasjonene til nordkoreanske barn under fire år er til sammenligning på 234 gram om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer