PÅ FLUKT: 6,5 millioner syrere lever som flyktninger i eget land. Bildet er fra en flyktningleir nord for Aleppo. 2,6 millioner syrere har flyktet til nabolandene. Foto: Jalal Al-Mamo / Reuters / NTB scanpix
PÅ FLUKT: 6,5 millioner syrere lever som flyktninger i eget land. Bildet er fra en flyktningleir nord for Aleppo. 2,6 millioner syrere har flyktet til nabolandene. Foto: Jalal Al-Mamo / Reuters / NTB scanpixVis mer

Over 160 000 drept i Syria

Dødstallet under borgerkrigen i Syria har nå steget til over 162 000, melder ei opposisjonsvennlig eksilgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrisk Observatorium for Menneskerettigheter, som har base i London, sier de kan dokumentere at 162 402 mennesker er drept sia opprøret startet i mars 2011.

Ifølge gruppa, som regnes for å være nøye med sin dokumentasjon, er flere regjeringssoldater enn opprørere drept i konflikten. Dessuten er minst 54 000 sivile blitt offer for kampene. Av dem er over 8600 barn.

I tillegg til de drepte er mange tusen mennesker savnet etter at de er tatt til fange av regjeringsstyrkene til president Bashar al-Assad eller av opprørere.

På regjeringssida sier menneskerettighetsgruppa at 62 800 mennesker er drept, fordelt på regjeringsstyrker, regjeringsvennlige militsgrupper, Hizbollah-krigere fra Libanon og andre utenlandske sjia-krigere.

Til sammenligning er 42 700 opprørere drept, inkludert krigere i den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten, andre islamistiske grupper og desertører fra Assads hær. Av de drepte opprørerne er 13 500 utlendinger, ifølge gruppa.

Nesten 3 000 mennesker med uklar identitet eller tilknytning er også drept i krigshandlingene i Syria.

Alle parter forsøker å nedtone antall falne på sin egen side, og det derfor er svært vanskelig å gjøre nøyaktige beregninger. Gruppa sier at det trolig er ytterligere 70 000 drepte, slik at totalen kan komme opp i 230 000.

På grunn av vanskene med å beregne sluttet FN for over et år siden å legge fram dødstall i konflikten.

(NTB-Reuters-DPA)