Over 170 ulovlige teltleirer i Oslo i fjor

Det ble registrert over 170 ulovlige teltleirer i Oslo i fjor. Kommunen patruljerer nå hver dag for å hindre at tilreisende bostedsløse slår seg ned ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Den største utfordringen er slitasjen det har på naturen, sier Helene Berger, fungerende avdelingsdirektør for byrom og grønt i Bymiljøetaten, til Aftenposten.

I fjor ble det ifølge avisen registrert over 90 camper i marka og 80 i byggesoner, i tillegg ble det rapportert om over 200 overnattinger i marka. Berger viser til at soveplassene ofte blir etterlatt med matrester og annen søppel strødd rundt.

På spørsmål fra Aftenposten om utfordringene knyttet til bostedsløse sier Berger at de er der hele tiden.

– Nå har vi driftspatruljer ute hver dag for å observere og rydde. Det er vektere i sentrum og i Frognerparken. Vår oppgave er å behandle symptomene, sier Berger til avisen.

Hun sier tiltakene fungerer og at Bymiljøetaten nesten ikke har aksjonert med politiet i 2017, men at det ofte er vanskelig å kommunisere med de bostedsløse.

– Mange kan ikke lese og skrive. De ønsker ikke kontakt med offentlige myndigheter. Da er det viktig at etatene og organisasjonene som er i kontakt med dem, snakker sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer