Været

Over 18 grader forskjell!

Det er knallvær over store deler av Sør-Norge, og det er stor forskjell i gradene fra sør til nord. Men til uka vil endelig også Nord-Norge få sin del av kaka.

OSLO: Mange trekker ut for å nye sommerværet i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
OSLO: Mange trekker ut for å nye sommerværet i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvor er det varmest i Norge nå?

- Det ser nok ut til å være på Vestlandet. Vestland fylke har den høyeste temperaturen. Vossevangen er den målestasjonen vår som har den høyeste temperaturen i dag. Den målte 26,7 grader for en drøy halvtime siden, sier vakthavende meteorolog, Per Egil Haga, til Dagbladet klokka 15.40.

Det er fine temperaturer andre steder, og det ser ut til at den neste på lista er Otta i Innlandet, med 25,5 grader. På tredjeplass ligger Notodden med 25,3 grader, sier Haga, som bemerker at det kan bli endringer utover dagen.

Værendring

- Sånn sett er det fine temperaturer både på Østlandet og Vestlandet. Videre nordover er det litt mer moderate temperaturer. I Finnmark er det kjølig, sier Haga.

I Finnmark viser ingen av målestasjonene over 10 grader. Det ligger på 4-8 grader for fylket. Dermed er det over 18 grader forskjell på Vossevangen og Finnmark.

- Der er det en helt annen værtype. Det er egentlig ganske typisk, for når vi har et høytrykk over den sørlige delen av landet, trekker det kjølig havluft inn mot den nordligste delen. Det er typisk for sirkulasjonen i atmosfæren nå, sier meteorologen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer