Over 180 bombetokter over Gaza i morgentimene

- Israel invaderer Gaza-stripa i løpet av helga, skriver britisk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto: REUTERS/Suhaib Salem
Foto: AFP PHOTO / MAHMUD HAMS
Foto: REUTERS/Mohammed Salem
Foto: REUTERS / Suhaib Salem
Foto: AP Photo/Bernat Armangue
Foto: AP Photo/Bernat Armangue
Foto: REUTERS/Suhaib Salem
Foto: AFP / MAHMUD HAMS

(Dagbladet): Det israelske forsvaret opplyser at de i natt har siktet seg inn på hovedkvarteret til Hamas' statsminister, innenriksdepartementet, politibygninger, treningsfasiliteter og utskytningsplasser for raketter.

- I løpet av de siste seks timene har vi siktet oss inn på over 85 terrormål, heter det videre i en uttalelse lørdag morgen.

Ferske bilder fra Gaza viser tydelig hvor vellykket angrepet mot Hamas' hovedkvarter var. Bygget der statsminister Ismail Haniyeh hadde kontor er jevnet med jorden. Totalt har israelerne utført over 180 luftangrep i løpet av morgentimene, melder ABC.

Dødstallene stiger Så langt er seks bekreftet omkommet som følge av angrepene. Fem av disse skal være militante, skriver ABC. En rekke personer skal også være skadet etter de massive angrepene. Totalt er 35 palestinere, inkludert 13 sivile, og tre israelske sivile drept siden det israelske militæret onsdag satte i verk «Operasjon Forsvarssøyle».

Lørdag morgen skal det også ha blitt skutt raketter fra Gaza, ifølge NTB. Tre israelske soldater, som befant seg i en bygning i Eshkol nær Gaza, ble skadet i angrepet. Skadene skal imidlertid ikke være betydelige.

I dag skriver den britiske avisa The Times at israelerne vil invadere Gaza-stripa i løpet av helga.

Avis: Offiserene i høyeste beredskap Avisa henviser til høytstående offiserer i det israelske forsvaret IDF som sier at de venter å invadere Gaza i helgen. En av offiserene bekrefter at soldatene har fått ordre om å være i aller høyeste beredskap, skriver den israelske nettavisen Ynet.

Situasjonen er svært spent, spesielt etter at Egypts president Mohamed Morsi nylig gikk langt i å true med militær støtte til palestinerne.

- Kairo vil ikke overlate Gaza til seg selv. Egypt idag er ikke det samme som Egypt var i går, og dagens arabere er heller ikke gårsdagens arabere, sa han denne uka ifølge Reuters.

Siden operasjonen startet på onsdag har det israelske forsvaret utført over 800 rakettangrep.