Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 1800 reddet fra seks båter utenfor Libya

1830 migranter ble mandag reddet fra seks båter som drev rundt i Middelhavet utenfor kysten av Libya, ifølge den italienske kystvakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre italienske fartøy, et fra Storbritannia og en båt fra Irland deltok i redningsarbeidet, som en del av EUs NAVFOR-styrke i Middelhavet.

En halv million migranter og flyktninger har hittil i år tatt seg sjøveien til Europa, ifølge FN. De fleste som drar fra Libya til Europa, kommer fra afrikanske land.

Fra onsdag vil fartøyene som deltar i EUs NAVFOR-styrke få nye fullmakter for å håndtere problemet med menneskesmuglere som ofte fyller falleferdige båter med migranter. NAVFOR-fartøyene vil i internasjonalt farvann kunne borde, gjennomsøke, anholde eller omdirigere båter som mistenkes for å brukes til menneskesmugling.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR anslår at opptil 1,4 millioner flyktninger vil ankomme sjøveien til Europa i år og neste år, meldte nyhetsbyrået Reuters torsdag. Det er en kraftig oppjustering fra UNHCRs forrige anslag som lå på 850.000.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!