Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 181 millioner kroner innsamlet

Rekord-beløp til Leger Uten Grenser i TV-aksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 TV-aksjonen har hittil fått inn over 181 millioner kroner til Leger Uten Grenser.

- Dette overgår enhver forventning, sier en lykkelig Mette Andersen, TV-aksjonsleder i Leger Uten Grenser.

Fortsatt er ikke alle pengene telt opp, men likevel er rekordinnsamlingen fra 1997 da folk ga til sammmen 177 millioner kroner til Kreftforeningens viktige arbeid, forbigått.

- Responsen er helt fantastisk. Vi føler virkelig at folk setter pris på Leger Uten Grenser og arbeidet vi gjør. Det norske folk kan være stolt av seg selv i dag. Og det frivillige apparatet har vært helt enestående, sier Mette Andersen til NTB.

- Gjennom disse gavene kan vi redde enda flere liv, sier hun.

Statsminister Jens Stoltenberg sto på vegne av regjeringen for den største enkeltgaven på 30 millioner kroner. Men det er i Norges minste kommune, Utsira, hvor folk har gitt mest per innbygger. De 109 innbyggerne har i gjennomsnitt gitt 158,90 kroner hver.

Sogn og Fjordane er det fylket der folk er mest gavmilde. I gjennomsnitt har innbyggerne gitt 47,57 kroner hver.

(NTB)

HJALP TIL Mia Gundersen og Petter Stordalen tok imot telefoner under dagens TV-aksjon. Leger Uten Grenser har så langt fått rekord-beløpet 181 millioner, og alle pengene er ennå ikke talt opp. Foto: SCANPIX
HJALP TIL Mia Gundersen og Petter Stordalen tok imot telefoner under dagens TV-aksjon. Leger Uten Grenser har så langt fått rekord-beløpet 181 millioner, og alle pengene er ennå ikke talt opp. Foto: SCANPIX Vis mer