Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 190 drept i togeksplosjon i India

Sju bomber eksploderte i rush-tiden. Myndighetene mener det er et terror-angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 190 personer er bekreftet drept og over 600 passasjerer er skadd etter flere forskjellige togeksplosjoner i Mumbai i India, melder AP.

Ekplosjonene rammet toglinjen Western Railway, og alle togene på denne linjen er nå stanset. Myndighetene karakteriserer eksplosjonene som et planlagt angrep.

Talsmann Pranay Prabhakar i Western Railway bekrefter at det har vært sju eksplosjoner. Han råder nå Mumbais 16 millioner innbyggere til å holde seg vekk fra togstasjonene i byen.

Bombene skal ha eksplodert i Borivili, Khar, Jogeshwari, Matunga og Meera Road-områdene, melder BBC.

Mumbai og hovedstaden Delhi har nå blitt satt i full alarmberedskap. Alle leger i området er bedt om å melde seg for å bidra med medisinsk behandling av sårede.

Ble advart

Den indiske innenriksministeren har fortalt indiske TV-stasjoner at myndigheten var blitt advart om et angrep, men at de ikke visste når eller hvor det ville komme.

Bombene eksploderte i rush-tiden og togene i dette området er blant de mest trafikerte i verden, ifølge CNN.

 Det var sju forskjellige eksplosjoner på flere tog. Alle eksplosjonene skal ha rammet førsteklasse-vogner. Foto: Scanpix
Det var sju forskjellige eksplosjoner på flere tog. Alle eksplosjonene skal ha rammet førsteklasse-vogner. Foto: Scanpix Vis mer

Den første eksplosjonen skjedde på et tog på togstasjonen ved Kahr. Det skal bare være førsteklasse-vogner som er rammet av eksplosjonene.

Bombene skal ha gått av i et område som strekker seg over 20 kilometer.

- Ingen nordmenn

Ifølge Utenriksdepartementet (UD) er det ingen indikasjoner på at nordmenn er blant de sårede eller drepte.

- Vi har ikke fått noen henvendelser fra nordmenn i området, men vi følger med. Indiske myndigheter er veldig tilbakeholdne med informasjon, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til Dagbladet.no.

Flere angrep

Det har vært flere bombeeksplosjoner i Mumbai, som regnes som Indias finansielle hovedstad, de senere årene. Angrepene i dag kom etter en serie granatangrep utført av islamistiske ekstremister drepte åtte mennesker i Kashmir.

Kashmir ble delt mellom India og Pakistan i 1947. Et titalls militante grupper har kjempet for Kashmirs uavhengighet fra India. Regionen består for det meste av muslimer.

image: Over 190 drept i togeksplosjon i India

India anklager Pakistan for å bistå de militante gruppene, men Pakistan nekter for å ha ansvar.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for eksplosjonene i dag.

SKADET: Over 300 personer skal være skadet i det som ser ut som et terrorangrep.
ALARMBEREDSKAP: Mumbai og hovedstaden Delhi har blitt satt i full alarmberedskap etter togeksplosjonene.
HER SMALT DET: De røde prikkene viser hvor det ekploderte langs toglinjen Western Railway.
I MUMBAI: Eksplosjonene skjedde på et tog i Mumbai i India.