Over 2 200 sjøløver strandet i California

Forskerne usikre på hvorfor.

MANGE DØDSFALL: Minst 2.250 sjøløver, de fleste av dem unger, har så langt i år strandet og sultet på strendene mellom Santa Barbara og San Diego i USA. Foto:  AFP PHOTO / ROBYN BECK
MANGE DØDSFALL: Minst 2.250 sjøløver, de fleste av dem unger, har så langt i år strandet og sultet på strendene mellom Santa Barbara og San Diego i USA. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 2.250 sjøløver, de fleste av dem unger, har så langt i år strandet og sultet på strendene mellom Santa Barbara og San Diego i USA.

Tallet er det største som noen gang er registrert av National Marine Fisheries Service. De aller fleste av de 2.250 sjøløvene skylte inn på strendene i California i mars, og krisen omtales mandag som den verste i sitt slag for pattedyret.

Tallet er nesten ti ganger høyere enn i fjorårets tre første måneder, og mer enn dobbelt så høyt som tilsvarende tall året før. 2013 var den verste sesongen myndighetene hadde registrert for arten.

Forskerne tror sjøløveungene strander i hopetall fordi det er mangel på naturlig bytte i havet. Det tvinger mødrene til å svømme lenger fra land i jakten på mat. Ungene blir dermed overlatt til seg selv i lengre perioder.

Endringene i næringskjeden i sjøløvenes hjemtrakter i Sør-California antas å skyldes oppvarmet vann som i sin tur er forårsaket av uvanlig svake vinder langs vestkysten.

- Disse vindene frakter vanligvis næringsrikt, kaldt vann fra dypet av Stillehavet nærmere overflaten. Det gir større tilgang på sardiner, krøkle, ansjos, pilke og andre arter som sjøløven lever av, sier Michael Milstein, talsmann for Marine Fisheries Service.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.