Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 20 000 drept i Syria

Totaltallet på antall drepte i opprøret har steget, ifølge eksilgruppe.

TAPTE LIV Over 20 000 mennesker skal så langt ha mistet livet i det pågående opprøret i Syria, ifølge en eksilgruppe som holder til i London. Dette bildet er fra en begravelse i Al Qusseer nær byen Homs i Syria. Foto: Shaam News Network/ Reuters/ NTB Scanpix.
TAPTE LIV Over 20 000 mennesker skal så langt ha mistet livet i det pågående opprøret i Syria, ifølge en eksilgruppe som holder til i London. Dette bildet er fra en begravelse i Al Qusseer nær byen Homs i Syria. Foto: Shaam News Network/ Reuters/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Minst 20.028 mennesker, deriblant 13.978 sivile og opprørere, 968 desertører og 5.082 medlemmer av regimestyrkene, er drept siden opprøret startet den 15. mars i fjor, sier Rami Abdel Rahman av Syrian Observatory for Human Rights, til nyhetsbyrået AFP.

Tallene er ikke bekreftet av uavhengige kilder, skriver NTB.

Kampene er i gang i Aleppo
De siste dagene er det kommet meldinger om harde kamper i Aleppo og Damaskus, de to største byene i Syria, og det syriske regimet har varslet en offensiv denne helgen for å tvinge opprørere på retrett i handelsbyen Aleppo.

Kamphelikoptre
har bombardert et sentralt distrikt og stridsvogner er nå på vei inn i byen, melder syriske aktivister. Den syriske hæren skal ha lansert motoffensiven mot opprørere i Syrias største by.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som har base i London, strømmer regjeringssoldatene inn i den sørvestlige delen av byen.

- Helikoptre deltar i sammenstøtene ved inngangen til Salaheddine-distriktet og bombarderer det, sier gruppen i en uttalelse.

Russland og USA bekymret
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har uttalt at han er bekymret for at kampen i Aleppo vil ende i en tragedie.

- Vi prøver å overbevise regjeringen om at den skal gjøre den første gesten, sier Lavrov på en pressekonferanse i Moskva.

BLODIG: En mann blir behandlet for skader, som ifølge aktivister, den syriske hæren står bak. Juli skal være en av de blodigste månedene i det syriske opprøret så langt. Foto: FADI ZAIDAN/ AP/ NTB Scanpix
BLODIG: En mann blir behandlet for skader, som ifølge aktivister, den syriske hæren står bak. Juli skal være en av de blodigste månedene i det syriske opprøret så langt. Foto: FADI ZAIDAN/ AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Men når den væpnede opposisjonen okkuperer byer som Aleppo, hvor enda en tragedie er under oppseiling, skjønner jeg at det ikke er realistisk at regjeringen aksepterer det, legger han til.

Også USA frykter at voldelige sammenstøt i byen vil ende i en ny massakre. Byen huser omkring 2,5 millioner mennesker, og kampen i Aleppo forventes å være et vendepunkt i det 16 måneder lange opprøret mot Assad-regimet.

- Vi ser hvordan Assads styrker forbreder seg, og vi frykter en massakre, sier Victoria Nuland, talsperson for amerikanske myndigheter.

BARN: Mange av de som har blitt drept i opprøret er barn. Her begraven en ung gutt i byen Homs i juli. Foto: Shaam News Network/ Reuters/ NTB Scanpix.
BARN: Mange av de som har blitt drept i opprøret er barn. Her begraven en ung gutt i byen Homs i juli. Foto: Shaam News Network/ Reuters/ NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media