Over 20 australske byer flomrammet

200 000 innbyggere er rammet, og det er startet obligatorisk evakuering.

STENGER VEIEN: Oversvømmelsene har ført tilo store ødeleggelser i Bundaberg i Australia. Foto: Torsten Blackwood / Scanpix
STENGER VEIEN: Oversvømmelsene har ført tilo store ødeleggelser i Bundaberg i Australia. Foto: Torsten Blackwood / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I alt 22 byer er isolert som følge av flom nord i Australia. 200.000 innbyggere er rammet, og det er startet obligatorisk evakuering.

- Vi har nå 22 byer som er enten vesentlig oversvømt eller isolert. Det representerer om lag 200 000 mennesker over et område som er større enn Frankrike og Tyskland sammenlagt, sier regjeringssjef Anna Bligh i delstaten Queensland.

Oversvømmelsene har allerede ført til at flere kullgruver i Queensland har måttet stenge. Flere viktige havner, blant annet i sukkerbyen Bundaberg, er også stengt. Det har ført til at all sukkereksport fra byen har stanset opp.

Oversvømmelsene beskrives som de verste på 50 år og skyldes værfenomenet «La Niña», som kjøler ned vannet i den østlige delen av Stillehavet og som har ført til voldsomme regnskyll de to siste ukene.

Det er ventet at flommen vil vare en stund, og myndighetene advarer nå både mot sykdommer og faren for at krokodiller og slanger tar seg inn i hus som er fulle av vann.

I sør er situasjonen motsatt. I delstatene Victoria og Southern Australia er befolkningen plaget av svært høye temperaturer og tørke, noe som blant annet har ført til krattskogbranner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer