Over 20 bomber eksploderte sør i Thailand

Minst fire drept og 50 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst fire mennesker ble drept og nærmere 50 såret da en rekke små bomber eksploderte i rask rekkefølge sør i Thailand.

Det er også meldt om en rekke ildspåsettelser, og to personer er skutt og drept i en landsby.

Angrepene fant sted i de tre muslimskdominerte provinsene på grensen til Malaysia og settes i forbindelse med det over tre år lange separatistopprøret i området. Over 1.900 mennesker er så langt drept.

Den siste bølgen av angrep rammer samtidig som Thailands buddhister feirer nyttår.

- Det er et forsøk på å skape kaos og verdensnyheter. De bruker høytiden til å vise at det ikke finnes noen fred i de tre sørlige provinsene, sier en talsmann for hæren, oberst Acar Tiproch, i et fjernsynsintervju.

Tre av eksplosjonene rammet en kraftstasjon i byen Pattani, noe som førte til omfattende strømbrudd. I Yala ble både karaokebarer, bensinstasjoner, hoteller, en golfbane og en kino rammet.

I den tredje provinsen, Narathiwat, var de fleste bombene rettet mot karaokebarer. Der ble også en moské og to skoler satt fyr på.

Lærere og skoler er ofte mål for opprørernes angrep fordi de blir regnet som de fremste symbolene på buddhistenes dominans i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer