Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 20 drept i selvmordsangrep i Jemen

Feiret profeten Mohammads fødselsdag i byen Ibb.

ANGREP: En selvmordsbomber drepte minst 23 mennesker da han angrep et kultursenter der studenter feiret profeten Mohammads fødselsdag i byen Ibb i Jemen, ifølge et statlig nyhetsbyrå. Foto: REUTERS / NTB Scanpix (YEMEN - Tags: CIVIL UNREST)
ANGREP: En selvmordsbomber drepte minst 23 mennesker da han angrep et kultursenter der studenter feiret profeten Mohammads fødselsdag i byen Ibb i Jemen, ifølge et statlig nyhetsbyrå. Foto: REUTERS / NTB Scanpix (YEMEN - Tags: CIVIL UNREST) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber drepte minst 23 mennesker da han angrep et kultursenter der studenter feiret profeten Mohammads fødselsdag i byen Ibb i Jemen, ifølge et statlig nyhetsbyrå.

I tillegg til de drepte ble minst 48 personer såret, skriver nyhetsbyrået Saba. Tidligere ble det meldt om over 30 drepte som var fraktet til sykehusene al-Thawra og al-Manar. Dødstallet er i ettertid justert.

Det ble først meldt at provinsguvernøren skal være blant de sårede. Han slapp derimot uskadd fra hendelsen, skriver Reuters.

Angrepet onsdag var trolig rettet mot en sjiamuslimsk feiring i byen vest i landet.

- 400 til stede Ifølge nyhetsbyrået Reuters var studenter samlet for å feire den muslimske profetens fødselsdag. Nyhetsbyrået DPA rapporterer at drøyt 400 mennesker deltok i feiringen, som var arrangert av sjiamuslimske houthi-opprørere.

- Ambulanser fortsetter å rykke ut til stedet for å ta hånd om ofrene, sier en ikke navngitt tjenestemann.

Flertallet av innbyggerne i Ibb er sunnimuslimer, men Houthi-militsen kontrollerer byen. Militsen har i mange år kjempet mot sentralmyndighetene i Sana. Siden i høst kontrollerer houthiene en rekke områder Jemen, inkludert store deler av hovedstaden.

Kriger mot al-Qaida Opprørerne har siden tatt seg inn i hovedsakelig sunnimuslimske områder sentralt og vest i Jemen.

Kamper mellom Houthi-opprørerne og sunnimuslimske al-Qaida-opprørere og allierte stammekrigere har kostet mange menneskeliv, mens sentralmyndighetenes hær fremstår maktesløs i konflikten.

Houthier og deres tilhengere har blitt mål for en rekke angrep utført av al-Qaidas fløy på den arabiske halvøy (AQAP), men ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for onsdagens angrep i Ibb. (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook