Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 20 såret av bilbombe i Tyrkia

Minst 22 mennesker er såret av en bilbombe byen Cinar sørøst i Tyrkia. Angrepet ble utført av den kurdiske PKK-bevegelsen, ifølge nyhetsbyrået Dogan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske tjenestemenn hevder at PKK-medlemmer sto bak bilbomben, som ble detonert utenfor en politistasjon i Cinar i Diyarbakir-provinsen.

Både politibetjenter og sivile er blant de skadde, blant dem flere barn, ifølge tyske DPA. Nyhetsbyrået skriver at angriperne først detonerte bilbomben og deretter skjøt mot sikkerhetsstyrker ved politistasjonen.

Det er sprikende meldinger i ulike medier om hvor omfattende skader bilbomben har forårsaket. BBC skriver at minst fem personer er drept, mens 36 er såret.

Deler av Diyarbakir opplever regelmessige kamper mellom militante kurdere og tyrkiske regjeringsstyrker. Det er også meldt om sammenstøt etter torsdagens angrep.

Tirsdag ble den tyrkiske storbyen Istanbul rammet av et terrorangrep der ti tyskere mistet livet. Tyrkiske myndigheter la skylden for angrepet på ekstremistgruppa IS, som er en fiende av PKK.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media