Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Over 20 sivile drept av sikkerhetsstyrker i Syria

Flesteparten skal ha blitt skutt av syriske sikkerhetsstyrker.

PROTEST: Tusenvis av syrere deltok i demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad i Hajar al-Asswad i Damaskus fredag. Foto: REUTERS/SCANPIX
PROTEST: Tusenvis av syrere deltok i demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad i Hajar al-Asswad i Damaskus fredag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kom fra menneskerettsaktivisten Razan Zaitouna, som nyhetsbyrået Reuters snakket med i kveld.

Etter fredagsbønnen var det massiv oppslutning om demonstrasjonene for frihet og mot regimet til president Bashar al-Assad i en rekke byer i Syria. Over en halv milion mennesker skal ha deltatt.

- Over 400 000 mennesker gikk i demonstrasjonstog i Hama. De kom fra over alt, fra moskeer og andre byer i nærheten, sier en aktivist som ikke ønsker å bli navngitt til nyhetsbyrået AFP.

Hama ligger om lag 210 kilometer nord for Damaskus.

Åpnet ild Sinte syrere samlet seg også i gatene fra forstedene rundt Damaskus til grensene mot Libanon og Irak, ifølge Syrisk menneskerettsobservatorium.

I byen Homs, sentralt i landet, skal over 100 000 mennesker ha deltatt i protestene. Også her ble det meldt om sammenstøt og sikkerhetsstyrker som åpnet ild mot demonstranter.

Samtidig ble det meldt om demonstrasjoner i Idlib-provinsen, der stridsvogner natt til fredag rullet inn i flere landsbyer.

Liten tid I dag ble også en mor og en datter drept da syriske soldater beskjøt et kyllingklekkeri i byen al-Bara i Idlib-provinsen, skriver AFP.

I forkant av dagens demonstrasjoner sa USAs utenriksminister Hillary Clinton at tida er i ferd med å renne ut for Syria. Hun ber regimet til president Assad om straks å iverksette reformer.

Regimet kommer til å møte en stadig sterkere og mer organisert opposisjon dersom ikke reformer blir iverksatt, sa Clinton.

(NTB)

MOT ASSAD: Demonstranter protesterer mot regimet til president Bashar al-Assad i Syrias nest største by Aleppo i går. I dag var det nye store demonstrasjoner flere steder i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX
MOT ASSAD: Demonstranter protesterer mot regimet til president Bashar al-Assad i Syrias nest største by Aleppo i går. I dag var det nye store demonstrasjoner flere steder i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer