PROTEST: Tusenvis av syrere deltok i demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad i Hajar al-Asswad i Damaskus fredag. Foto: REUTERS/SCANPIX
PROTEST: Tusenvis av syrere deltok i demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad i Hajar al-Asswad i Damaskus fredag. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Over 20 sivile drept av sikkerhetsstyrker i Syria

Flesteparten skal ha blitt skutt av syriske sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kom fra menneskerettsaktivisten Razan Zaitouna, som nyhetsbyrået Reuters snakket med i kveld.

Etter fredagsbønnen var det massiv oppslutning om demonstrasjonene for frihet og mot regimet til president Bashar al-Assad i en rekke byer i Syria. Over en halv milion mennesker skal ha deltatt.

- Over 400 000 mennesker gikk i demonstrasjonstog i Hama. De kom fra over alt, fra moskeer og andre byer i nærheten, sier en aktivist som ikke ønsker å bli navngitt til nyhetsbyrået AFP.

Hama ligger om lag 210 kilometer nord for Damaskus.

Åpnet ild Sinte syrere samlet seg også i gatene fra forstedene rundt Damaskus til grensene mot Libanon og Irak, ifølge Syrisk menneskerettsobservatorium.

I byen Homs, sentralt i landet, skal over 100 000 mennesker ha deltatt i protestene. Også her ble det meldt om sammenstøt og sikkerhetsstyrker som åpnet ild mot demonstranter.

Samtidig ble det meldt om demonstrasjoner i Idlib-provinsen, der stridsvogner natt til fredag rullet inn i flere landsbyer.

Liten tid I dag ble også en mor og en datter drept da syriske soldater beskjøt et kyllingklekkeri i byen al-Bara i Idlib-provinsen, skriver AFP.

I forkant av dagens demonstrasjoner sa USAs utenriksminister Hillary Clinton at tida er i ferd med å renne ut for Syria. Hun ber regimet til president Assad om straks å iverksette reformer.

Regimet kommer til å møte en stadig sterkere og mer organisert opposisjon dersom ikke reformer blir iverksatt, sa Clinton.

(NTB)

MOT ASSAD: Demonstranter protesterer mot regimet til president Bashar al-Assad i Syrias nest største by Aleppo i går. I dag var det nye store demonstrasjoner flere steder i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX
MOT ASSAD: Demonstranter protesterer mot regimet til president Bashar al-Assad i Syrias nest største by Aleppo i går. I dag var det nye store demonstrasjoner flere steder i landet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer