Over 200 000 klare til å angripe

Antall amerikanske soldater i regionen rundt Irak har nådd over 200 000, og av disse står 98 000 i det viktigste oppmarsjområde i Kuwait.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt i alt er 210 000 soldater på plass i den amerikanske sentralkommandoens operasjonsområde i Persiabukta og Middelhavet. 10 000 er bundet opp i Afghanistan, men resten kan settes inn i en operasjon mot Irak.

Antallet har økt kraftig den siste tiden til tross for at det ikke er oppnådd enighet i FNs sikkerhetsråd om det skal åpnes for et angrep mot Irak. Det amerikanske forsvarsdepartementet har tidligere sagt at det er behov for mellom 200 000 og 250 000 soldater i et angrep mot Irak.

På spørsmål om de amerikanske og britiske styrkene i Persiabukta er klare til gå til krig, svarte USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld bekreftende på det i går.

- Vi har nå nådd et punkt hvor, hvis presidenten bestemmer seg for krig, forsvarsdepartementet er forberedt og har midlene og strategien som er nødvendig. Jeg vil karakterisere det som rikelig, sa Rumsfeld i et intervju med fjernsynskanalen Public Television.

(NTB)