OSKARSHAMN I SVERIGE: Alle om bord kom i sikkerhet etter at det torsdag kveld tok fyr i maskinrommet til ferjen  Queen of Scandinavia i Oskarshamn i Sverige. Fartøyet fungerer som bosted for mellom 800 og 1.000 personer som jobber på atomkraftverket i Oskarshamn, en by snaue 35 mil sør for Stockholm.
 Foto: Paul Madej / SCANPIX
OSKARSHAMN I SVERIGE: Alle om bord kom i sikkerhet etter at det torsdag kveld tok fyr i maskinrommet til ferjen Queen of Scandinavia i Oskarshamn i Sverige. Fartøyet fungerer som bosted for mellom 800 og 1.000 personer som jobber på atomkraftverket i Oskarshamn, en by snaue 35 mil sør for Stockholm. Foto: Paul Madej / SCANPIXVis mer

Over 200 ble evakuert under ferjebrann i Sverige

Queen of Scandinavia i Oskarshamn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle om bord er i sikkerhet etter at det torsdag kveld tok fyr i maskinrommet til ferja Queen of Scandinavia i Oskarshamn i Sverige.

Fartøyet fungerer som bosted for mellom 800 og 1.000 personer som jobber på atomkraftverket i Oskarshamn, en by snaue 35 mil sør for Stockholm.

Brannen ble oppdaget ved 23-tiden torsdag kveld.

Det skal kun ha vært 238 arbeidere om bord da brannen startet. Resten var på jobb ved atomkraftverket.

Ved 00.30-tiden natt til fredag var alle som befant seg på om bord var kommet seg i sikkerhet på kai.

Busser rekvirert

Mikael Kaiser, vakthavende politibetjent i Kalmar län, sier at brannen oppsto i maskinrommet, men at den ble slukket like før klokken 2.

- Jeg har ingen opplysninger om at personer har kommet til skade. Det virker som om det meste har gått ordentlig for seg, legger han til.

De evakuerte ble ført til en hangar i havneområdet der de ble talt og tatt hånd om. Det er usikkert om Queen of Scandinavia vil bli beboelig igjen med det første.

- Det er i utgangspunktet opp til kapteinen, men for øyeblikket er det ikke strøm om bord. Det er en stor oppgave å finne bosted til arbeiderne, men det får bli opp til kommunen og sosialmyndighetene, sier Alf Jacobsson i Kalmar-politiet.

- Evakueringen gikk bra

Ifølge Anders Sjøberg i redningstjenesten i Oskarshamn gikk evakueringen av de snaue 240 arbeiderne riktig for seg.

- Alle om bord er ute. Jeg synes evakueringen gikk bra, sier Søberg til Aftonbladet.

Queen of Scandinavia var tidligere i rederiet DFDS eie, og gikk ifølge TT mellom Oslo til København. Ferja skal også ha gått mellom Newcastle, Stavanger, Haugesund og Bergen.

I det siste har ferja fungert som hotell for arbeidere fra det franske selskapet Alstom. Selskapet jobber med et stort moderniseringsprosjekt på kjernekraftverket i Oskarshamn.

NTB