Over 200 branner i Israel torsdag. Myndighetene tror halvparten er påsatt: - Vi mener det er terror

Vanskelig slukkeforhold. Stadig nye branner bryter ut.

BRANNHERJET: Israelske myndigheter mener at så mange som halvparten av de 200 brannene som herjet landet torsdag, kan være påsatt. I storbyen Haifa tvang flammene mange mennesker på flukt. Foto: AP Photo / Ariel Schalit / NTB scanpix
BRANNHERJET: Israelske myndigheter mener at så mange som halvparten av de 200 brannene som herjet landet torsdag, kan være påsatt. I storbyen Haifa tvang flammene mange mennesker på flukt. Foto: AP Photo / Ariel Schalit / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sent torsdag kveld brant det fremdeles flere steder i Israel, blant annet i Judeaåsene og like nord for Nazareth, ifølge Haaretz.

Også nær den nordlige byen Karmiel brøt det torsdag kveld ut flere branner. Brannene står i fare for å spre seg til bebygde områder.

Ifølge Jerusalem Post var det torsdag over 200 branner over hele landet og på den okkuperte Vestbredden.

Verst i Haifa

Terrenget er knusktørt etter flere måneder uten regn, og værmeldingene gir heller ingen forhåpninger om at brannmannskapene skal få hjelp fra oven.

Den største dramatikken knyttet seg torsdag uansett til Haifa. Der ble så mange som 75.000 mennesker evakuert.

På grunn av de tørre forholdene og vind spredte brannene seg raskt i de nordlige deler av byen. Skrekkslagne innbyggere flyktet fra området.

Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader, men flere titalls personer har blitt lagt inn på sykehus med røykskader.

Åtte pågrepet

Sikkerhetsminister Gilad Erhan sa torsdag at åtte palestinere har blitt arrestert mistenkt for ildspåsettelse og at myndighetene hadde funnet «brennbart materiale og flytende væske i noen områder», skriver nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer