Over 200 døde etter jordskjelv i Iran og Irak

Tallet på omkomne etter jordskjelvet i Iran og Irak har passert 200, opplyser lokale myndigheter.

MANGE SKADDE: Her fraktes en skadet person i Irak til sykehuset for behandling etter jordskjelvet. Foto: Feriq Ferec / Anadolu Agency
MANGE SKADDE: Her fraktes en skadet person i Irak til sykehuset for behandling etter jordskjelvet. Foto: Feriq Ferec / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Søndag rystet et kraftig jordskjelv det nordøstlige Irak, nær grensen til Iran. Ifølge forskerorganisasjonen EMSC hadde skjelvet en styrke på 7,6, US Geological Survey (USGS) anslår styrken til 7,2.

Lokale myndigheter opplyser at minst 200 er drept som følge av skjelvet. Samtidig er nærmere 1700 skadd.

Ifølge Irans innenriksminister, Abdolreza Rahmani Fazli, er det ventet at dødstallet vil fortsette å stige.

Jordskjelvet rammet det fjellrike grenseområdet klokken 21.18 søndag kveld, og det meldes om skader og strømbrudd flere steder. Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 7,3.

Skjelvet hadde sitt senter 19 kilometer under bakken i nærheten av byen Halabja i provinsen med samme navn, tett opp mot grensen til Iran.

Fanget i ruinene

Minst 200 personer er bekreftet omkommet, opplyser iranske myndigheter. Minst 141 av dem i Kermanshah-provinsen i Iran, opplyser lokale myndigheter. Over 97 av dem i byen Sarpol-e Zahab.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer