Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 200 døde i flom i Pakistan og India

Forårsaket av voldsomt monsunregn.

PRØVER Å FLYKTE: Innbyggere i Kashmir tar med seg det de klarer og legger på flukt fra vannmassene. Foto: AP / NTB scanpix
PRØVER Å FLYKTE: Innbyggere i Kashmir tar med seg det de klarer og legger på flukt fra vannmassene. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 200 mennesker har mistet livet i oversvømmelser forårsaket av monsunregn i Pakistan og India de siste dagene.

Hjelpemannskaper og soldater har rykket ut med båter og helikoptre for å bistå folk som trenger hjelp til å komme seg unna vannmassene.

I den folkerike Punjab-provinsen og i den pakistanske delen av Kashmir er minst 106 mennesker omkommet og flere tusen hus ødelagt de siste tre dagene, opplyser myndighetene i distriktene som er rammet. De fleste dødsfallene skyldes sammenraste hustak, elektrisk støt og jordskred.

I den indiske delen av Kashmir har minst 100 mennesker så langt mistet livet, men myndighetene frykter at dødstallet kan stige. Også her har mange tusen blitt hjemløse. I Kashmir har flere tusen mennesker behov for nødhjelp som følge av oversvømmelsene, melder fjernsynskanalen NDTV.

Soldater døde I Punjab i Pakistan er 55 mennesker bekreftet omkommet de siste tre dagene, mens ytterligere 235 er skadd, opplyser Rizwan Naseer, som er sjef for redningstjenesten, til nyhetsbyrået AFP. Ytterligere 48 er døde i pakistanske Kashmir.

I tillegg mistet tre soldater livet i et jordskred nær grenseområdet til India torsdag. Beredskapsnivået er hevet til rødt i fire flomrammede distrikter i Pakistan.

Indiske Kashmir er rammet av de kraftigste nedbørsmengdene på minst 50 år, og innenriksminister Rajnath Singh forteller om store skader i Srinagar.

- Dersom dette er situasjonen i byen, hvordan ser det da ut på landsbygda? spør Singh etter å ha besøkt Kashmirs viktigste by.

Buss falt i kløft Mange veier, blant dem hovedveien til Kashmir, er stengt, og flomvannet har også feid bort flere bruer. Torsdag mistet rundt 60 mennesker livet da flomvann førte til at en buss ble feid ned i en dyp kløft i den fjellrike Rajouri-regionen sør i indiske Kashmir.

Pakistan har de siste årene blitt hardt rammet av flom. I fjor omkom 178 mennesker, og langt flere ble hjemløse. Flommen i 2010 var den verste i Pakistans historie.

1-800 mennesker omkom, mens 21 millioner hadde behov for hjelp i den humanitære krisen forårsaket av flommen.

(NTB)

OVERSVØMMET: Et tempel i Jammu i India står nesten helt under vann. Foto: AP / NTB scanpix
OVERSVØMMET: Et tempel i Jammu i India står nesten helt under vann. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media