Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Over 200 lik funnet utenfor Damaskus

De fleste funnet i hus og tilfluktsrom.

DARAYA: Et bilde fra Syrian Arab News Agency (SANA) viser FN-observatører i Daraya utenfor Damaskus 26 mai. Foto: AFP PHOTO/HO/SANA
DARAYA: Et bilde fra Syrian Arab News Agency (SANA) viser FN-observatører i Daraya utenfor Damaskus 26 mai. Foto: AFP PHOTO/HO/SANA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 200 lik ble lørdag funnet i byen Daraya nær Syrias hovedstad Damaskus, dagen etter at den ble gjenerobret av den syriske hæren, ifølge aktivister.

Lokale aktivister oppga lørdag ettermiddag å ha funnet 79 døde mennesker, men senere på kvelden ble ytterligere 122 lik funnet. De fleste av dem ble funnet i hus og tilfluktsrom satt opp i huskjellere.

Menneskene ser ut til å ha blitt skutt og drept av soldater som stormet bygningene. Blant de døde skal det være 13 kvinner.

På grunn av mangel på pressefrihet for ikke-statlige medier, er det umulig å bekrefte opplysningene fra uavhengig hold.

Harde kamper Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) oppga tidligere lørdag at det er funnet mellom 40 og 50 døde mennesker i nærheten av en moské i byen.

I tillegg ble minst 15 sivile, blant dem to kvinner og tre barn, lørdag drept i Daraya, som ligger like sørvest for Damaskus, ifølge SOHR i London.

Daraya har vært åsted for harde kamper ettersom regjeringshæren har forsøkt å knuse opprørernes tilholdssteder i og i nærheten av Damaskus.

Blodigste måned Ifølge tall fra SOHR er flere hundre mennesker, blant dem både sivile og opprørskrigere, blitt drept som følge av hærens aksjoner i Daraya denne uken.

- Sikkerhetsstyrkene har satt i verk en arrestasjonskampanje. Innbyggerne er redde og frykter at det skal komme nok en sivil massakre i Daraya, uttaler en annen opposisjonsgruppe, De lokale koordinasjonskomiteene.

August skal med over 4.000 drepte være den blodigste måneden i den 17 måneder lange konflikten. Totalt har over 24.500 mennesker mistet livet i kampene mellom regjeringsstyrker og opprørssoldater, langt de fleste sivile, ifølge SOHR. FN anslår at mer enn 17.000 mennesker er drept i Syria-konflikten.

(NTB)

TRENER: Syriske opprørere trener til kamp i Daraya 4. august. 
AFP PHOTO/AUSTIN TICE
TRENER: Syriske opprørere trener til kamp i Daraya 4. august. AFP PHOTO/AUSTIN TICE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media