Over 200 mennesker drept i Kairo i natt

Sikkerhetsstyrker angrep demonstrerende Mursi-tilhengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feltsykehuset ved Rabia al-Adawyiya-moskeen i Kairo melder om mer enn 200 omkomne og 4.000 sårede etter kampene i Kairo.

Tallene er foreløpig ikke bekreftet fra uavhengige kilder. Nyhetsbyrået AFP har observert 38 drepte ved et likhus ved feltsykehuset.

Sammenstøtene mellom sikkerhetsstyrker og tilhengere av islamistbevegelsen Det muslimske brorskap startet lørdag morgen.

Det muslimske brorskapet omtaler hendelsen som «en massakre» på sine egne sider.

- De skyter ikke for å såre, de skyter for å drepe, sier talsmann Gehad El-Haddad fra Det muslimske brorskap.

Mange sårede Feltsykehuset ved moskeen der Brorskapets tilhengere i flere uker har samlet seg melder om en desperat situasjon for de mange sårede.

- Sykehuset har ikke mulighet til å behandle alle fordi det er så mange sårede, sier feltsykehusets direktør, doktor Hisham Ibrahim til den egyptiske avisen. Han ber om at det sendes flere ambulanser til plassen for å hjelpe pasientene.

Feltsykehusets direktør sier at mange av de drepte skal ha blitt skutt av skarpskyttere og at mange er truffet i brystet og hodet.

Kaotisk natt Tallene på døde og sårede er ikke bekreftet fra andre kilder, men Al Jazeera melder at hundrevis av mennesker er såret i løpet av en kaotisk natt med voldelige sammenstøt og demonstrasjoner, og sårede er kommet inn til byens sykehus i en jevn strøm, mange av dem med skuddsår.

Sammenstøtene mellom sikkerhetsstyrkene og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi begynte i morgentimene lørdag.
Skal avvikles Egypts innenriksminister meldte rundt midnatt at to protestleirer for Mursi-tilhengere skulle avvikles så snart som mulig etter klager fra naboene. De to leirene har vært permanent bemannet i over en måned.

(NTB)

 DEMONSTRANTER:  Tilhengerne til den avsatte egyptiske presidenten Mohamed Mursi ble angrepet av sikkerhetsstyrker under en demonstrasjon i Kairo i natt. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB Scanpix
DEMONSTRANTER: Tilhengerne til den avsatte egyptiske presidenten Mohamed Mursi ble angrepet av sikkerhetsstyrker under en demonstrasjon i Kairo i natt. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB Scanpix Vis mer