MATFORGIFTNING: Her er Tysklands forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg på besøk i kantina der 200 NATO-soldater nå er blitt matforgiftet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AFP/MICHAEL KAPPELER/Scanpix
MATFORGIFTNING: Her er Tysklands forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg på besøk i kantina der 200 NATO-soldater nå er blitt matforgiftet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AFP/MICHAEL KAPPELER/ScanpixVis mer

Over 200 NATO-soldater matforgiftet i Afghanistan

Spiste i tyskdrevet kantine i en militærleir i Mazar-i-Sharif.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet av de matforgiftede var tyske, men også 68 soldater fra andre nasjoner havnet på sykestua etter å ha inntatt et måltid hos tyskerne onsdag.

Camp Marmal huser hovedkvarteret til den NATO-ledede ISAF-styrken i Nord-Afghanistan og er base for over 5.000 soldater fra nærmere 20 land.

Den norske kontingentstaben er også plassert i leiren, sammen med et nasjonalt støtteelement og en gruppe offiserer som tjenestegjør ved NATOs regionkommando.

De norske soldatene har sin egen leir inne på området, og de har døpt denne Camp Nidaros. De har også sin egen kantine, noe også den amerikanske kontingenten i leiren har.

Soldatene i leiren har imidlertid anledning til å spise i den kantinen de måtte ønske, men det er ikke kjent om noen av de norske ble matforgiftet onsdag.

Forsvarsdepartementet i Berlin understreker at de matforgiftede soldatene raskt kom til hektene igjen, og at styrkens stridsevne ikke ble nedsatt som følge av hendelsen.

Den tyske kantinen ble desinfisert etter hendelsen og gjenopptok serveringen alt dagen etter.

(NTB)