PÅ KANTEN AV STUPET:  Ett av de om lag 100 bolighusene som er tatt av snøskred 100 kilometer nordøst for Kabul. Foto: Omar Sobhani, Reuters/NTB Scanpix.
PÅ KANTEN AV STUPET: Ett av de om lag 100 bolighusene som er tatt av snøskred 100 kilometer nordøst for Kabul. Foto: Omar Sobhani, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Over 200 omkom i snøskred i Afghanistan

Verste på 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 200 personer er funnet omkommet etter noen av de verste snøskredene i Afghanistan på 30 år,  om lag 100 kilometer nordøst for Kabul, opplyser en guvernør.

Snøen har lavet ned nord i landet de siste dagene, og værvarselet tyder på at det vil komme enda mer nedbør fram mot helgen.

Lokale tjenestemenn sier at det er fare for en humanitær krise i de verst rammede områdene.

- Vi har ikke opplevd så mye snø eller så mange snøskred på 30 år, sier Abdul Rahman Kabiri, fungerende guvernør i provinsen Panjshir.

I tillegg til at minst 200 mennesker er omkommet, er om lag 100 personer skadd.

Dødstallene kan stige. Ifølge flere internasjonale medier er mer enn 100 bolighus tatt av snøskredene i tillegg til skoler og museer.

Nedbøren kommer etter en særdeles tørr vinter, noe som har ført til frykt for tørke og dårlige avlinger til våren og sommeren.

(NTB-Reuters).

 LETER ETTER SAVNEDE:  Slektninger av savnede i snømassene i Bazarek-området i Panjshir-provinsen om lag 100 kilometer nordøst for Kabul. Foto: SHAH MARAI, AFP/NTB Scanpix.
LETER ETTER SAVNEDE: Slektninger av savnede i snømassene i Bazarek-området i Panjshir-provinsen om lag 100 kilometer nordøst for Kabul. Foto: SHAH MARAI, AFP/NTB Scanpix. Vis mer