Over 200 reddet etter fergeulykken i Stillehavet

Fortsatt er over 100 personer savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere enn 200 personer er blitt reddet etter ferjeulykken utenfor Papua New Guinea i går kveld. Ferjen med rundt 300 personer ombord skal ha kantret utenfor kysten av stillehavsøya.

Ferja var underveis fra byen Kimbe på øya New Britain til landets nest største by Lae, øst på hovedøya New Guinea da den forsvant.

Over 100 savnet Over 100 personer er fortsatt savnet, nesten tolv timer etter ulykken, skriver New York Times.

Rederiet Star Ships mistet kontakten med ferja Rabaul Queen i 6-tida torsdag morgen lokal tid, melder australsk kringkasting.

- Det var dårlig vær og jeg tror at den har sunket, sier en talsmann for rederiet, John Whitney.

Ifølge det australske nyhetsbyrået AAP bekrefter sjøredningstjenesten i Papua New Guinea (NMSA) å ha mottatt nødsignal fra ferja torsdag morgen.

Ingen utlendinger Den australske redningstjenesten har sendt et fly til området for å bistå i letingen etter overlevende.

- Rederiet tror ikke at det var utenlandske statsborgere om bord, men vår ambassade forsøker nå å få dette bekreftet, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Australia.

Ifølge NMSA har ferja kantret, men det er foreløpig uklart hvordan dette skjedde eller om den fortsatt holder seg flytende.

- Vi har ikke presis informasjon ennå. Lete og redningsmannskaper ble sendt ut tidlig i morges, men de har ikke meldt tilbake, sier en talskvinne.

Uklar årsak En rekke fly, helikoptre og skip er nå på plass i området.

Lederen for Det nasjonale katastrofesenteret i Papua New Guinea, Martin Mosi, mener det er svært vanskelig å si hva som kan ha forårsaket ulykken.

- Er det været, er det overlast eller har det med selve ferja å gjøre. Vi vet ennå ikke, men dette vil bli klart med det aller første, sier han.

Star Ships er et av de største passasjerskipsrederiene i Papua New Guinea, og har faste ruter til mange av øyene i landet.