Over 200 tonn olje lekket utenfor kysten av Australia

Advarer frivillige mot å hjelpe til.

OLJESØL: - Det kan være den verste miljøkatastrofen Queenland noensinne har sett, sier delstatsminister Bligh. Foto: Scanpix
OLJESØL: - Det kan være den verste miljøkatastrofen Queenland noensinne har sett, sier delstatsminister Bligh. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no): Store deler av Australias nordøstlige strender har blitt erklært katastrofeområde, etter at tonnevis med olje har blitt ført inn til «solskinnskysten». Det skriver Reuters.Ifølge sjøfartsmyndighetene i Queensland skal det Hongkong-registrert lasteskipet Pacific Adventurer ha fått hull på tanket onsdag, da den tropiske syklonen Hamish kastet 31 kontainere over bord. Kontainerne slo hull på to av lasteskipets tanker.

De første rapportene gikk ut på at omkring 30 tonn olje var lekket ut i sjøen. I dag sier Queenslands viseminister Paul Lucas at utslippene er enda større enn de først fryktet, og større enn rederiet meldte fra om.

- Først fortalte de oss at det hadde lekket 20 til 30 tonn. Det viser seg at det har lekket 230 tonn, sier Lucas til ABC News.

- Verste vi har sett- Det kan være den verste miljøkatastrofen vi noensinne har sett, sier delstatsminister Anna Bligh til Australian Associated Press

Så langt har minst 60 kilometer av kystlinjen blitt dekket av oljesølet.

- Vi vil ikke nøle med å gå til sak mot rederiet dersom det viser seg at vi har grunn til det. Vi kommer også til å belaste dem for kostnadene ved oppryddingen, sier Bligh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer