Dagbladet avslører:

Over 2000 avvik: - Veireno bryter arbeidsmiljøloven

De ansatte i Veireno har til sammen 13 737 timer overtid siden Oslo kommune i oktober ga selskapet ansvaret for å tømme ditt søppel.

MYE OVERTID: Til tross for påpakk fra Arbeidstilsynet jobber renovasjonsarbeiderne i Oslo fortsatt ulovlig mye. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MYE OVERTID: Til tross for påpakk fra Arbeidstilsynet jobber renovasjonsarbeiderne i Oslo fortsatt ulovlig mye. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsforholdene i renovasjonsselskapet Veireno, som har ansvaret for søppeltømmingen i Oslo, ble nylig kritisert i en rapport fra Arbeidstilsynet som ble offentlig i midten av januar.

Rapporten, som konkluderer med at Veireno hadde brutt arbeidsmiljøloven 344 ganger, baserer seg på et stedlig tilsyn og gjennomgang av timelistene til 29 Veireno-ansatte fra oktober måned.

Nå kan Dagbladet avsløre at selskapets drøyt 180 ansatte hittil har jobbet 13 737 overtidstimer og at Veireno kan ha brutt arbeidsmiljøloven så mange som 2091 ganger siden de tok over ansvaret for søppeltømmingen den 3. oktober.

Mer enn 400 av avvikene bryter dessuten med vilkårene Arbeidstilsynet satte i tillatelsen til bruk av utvidet overtid fra 12. desember.

- Bryter arbeidsmiljøloven

- Jeg har ikke ord, sier forbundssekretær Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), når Dagbladet viser han materialet.

NTF har 30 medlemmer som er ansatt i Veireno, og varsler nå søksmål mot Veireno med utgangspunkt i materialet Dagbladet nå har avdekket.

- Veireno bryter arbeidsmiljøloven. Alle de over 2000 avvikene er lovbrudd. Selv om det er flere hundre brudd på samme paragraf, er det like forbanna et lovbrudd, tordner Adamsrød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer