Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 2000 kroner for kongelig brødskive

Toasten Charles la fra seg da han giftet seg med Diana i 1981.

TOAST: Toasten er over 20 år gammel. Foto: REUTERS/Hanson's Auctioneers/Scanpix
TOAST: Toasten er over 20 år gammel. Foto: REUTERS/Hanson's Auctioneers/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toasten gikk under hammeren i Etwall nær Derby i Midt-England torsdag og innbrakte 230 pund, eller omtrent 2.200 kroner. To personer skal på telefon til auksjonshuset Charles Hanson ha budt over hverandre flere ganger, før den ene fikk tilslaget.

- Det var veldig spennende, og det brøt ut applaus da spenningen ble utløst, fortalte en talsmann for auksjonshuset. Ifølge det vanligvis velinformerte nyhetsbyrået Reuters skal salgssummen være «ny rekord for en bit toast».

- Min datter var stuepike på slottet i London da Charles og Diana giftet seg og hadde i oppgave å hente prinsens frokostbrett etter at han hadde spist om morgenen. Jeg var sammen med henne og så at han hadde latt et stykke toast ligge igjen, forteller Rosemarie Smith.

Nå 83 år gamle Smith beholdt toasten som suvenir, men i fjor gikk hun til auksjonshuset og lurte på om den var av noen verdi. Hun ble behagelig overrasket da hun fikk høre at samlere helt sikkert ville være interessert i brødskiven.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media