Over 2000 personer i minneseremoni for Bali-ofre

Over 2000 mennesker deltok søndag i en minneseremoni for de 202 ofrene i terrorangrepet på ferieøya Bali for ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias statsminister John Howard var til stede på en gudstjeneste søndag morgen før han gikk sammen med hundrevis av pårørende for å legge ned blomster like ved stedet hvor det engang sto to populære nattklubber.

Blant de sørgende var mange fra Australia, som mistet 88 statsborgere. De drepte kom fra i alt 22 land, deriblant Indonesia, Storbritannia, USA og Tyskland. Ingen nordmenn ble drept, men i alt 19 svensker mistet livet.

Indonesias president Megawati Sukarnoputri er blitt kritisert fordi hun ikke deltar i søndagens minnehøytideligheter. Ifølge talsmenn skal hun møte sin algeriske kollega i Jakarta, og det blir også oppgitt at hun uteblir i respekt for den hinduistiske kulturen på Bali, hvor det allerede ble avholdt en «renselsesseremoni» bare én måned etter tragedien.

Høytidelighetene avsluttes med en lysmesse søndag kveld. Mer enn 2000 indonesiske politifolk, samt noen australske kolleger, er utplassert for å sørge for sikkerheten under arrangementet.

(NTB)

MINTES OFRENE: Over 2000 mennesker møtte fram til minnestund for de som mistet livet under terroraksjonen på Bali for et år siden.