Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 220 FN-soldater kjemper seg mot sikkerhet

FN-styrkene i Sierra Leone hjalp i dag over 220 FN-soldater, som er blitt holdt fanget av opprørssoldater siden 1. mai, å bryte seg fri. Soldatene kjempet seg fremover mot sikkerhet i FNs base i Daru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN brukte helikoptre og soldater fra Ghana, Nigeria og India i operasjonen. Tungt væpnede helikoptre fløy inn i Kailahun som er rundt 300 kilometer øst for hovedstaden Freetown.

FN sier at opprørssoldater fra Revolutionary United Front (RUF) ikke ga motstand under selve operasjonen, men at de møtte noe motstand på vei mot Daru. Major Anatheram Arun forteller at situasjonen er flytende og at RUF har lidd store tap.

Befecadu opplyste at FN bestemte seg for å frigi soldatene med makt etter at forhandlingene med opprørerne brøt sammen. Angrepet måtte komme fordi soldatene, som var omringet, var i ferd med å gå tom for mat. Opprørerne hadde nektet FN å forsyne soldatene, opplyser Befecadu.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media