Over 230 000 har tatt Dagbladets valgtest. Flest er enige med Arbeiderpartiet

Blant Dagbladets lesere kommer Ap best ut, deretter Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du klar for kommunevalget på mandag?

Så langt har over 230 000 lesere tatt Dagbladets valgomat for å finne ut hvilket parti de er mest enige med.

Av dem har hele 72 995, altså 31,3 prosent, landet på at det bør stå Ap på stemmeseddelen deres i kommunevalget. 

22,4 prosent er mest enige med Frp, mens 15,3 prosent er mest enig med Høyre. SV, som har vippet rundt sperregrensa i flere er, er hele 7,8 prosent av leserne mest enige med.

Valgomater er ikke representative undersøkelser for hvem det norske folk vil velge på mandag. Det er, blant annet, fordi utvalget i undersøkelsen bare består av lesere som har valgt å klikke seg inn på Dagbladet.no.

Dagbladets partibarometer utføres av IPSOS MMI, og der blir leserne spurt om hvem de vil stemme på. Det siste partibarometeret for kommunevalg, som ble publisert for en måned siden, viser at Arbeiderpartiet hadde en oppslutning på 33,8 prosent blant det norske folk. Høyre hadde 25,5 prosent og Frp hadde 9 prosent.

En meningsmåling fra NRK på onsdag, ga Ap 30,5 prosent, mens Høyre fikk 25,2 prosent og Frp 10,6. På skolevalget denne uka vant Ap overlegent, med 31,9 prosent av elev-stemmene. Der fikk Høyre bare 16,4 prosent og Frp havnet på 10,5 prosent.

Hva skal du stemme på mandag?

Valgomaten gir deg ingen fasit, og vi oppfordrer deg til å sette seg inn i partiets programmer og politikk selv, før du går til valgurnene. Se også på de lokale partiene i din kommune, hvis de ikke er med i den nasjonale valgomaten.

Over 230 000 har tatt Dagbladets valgtest. Flest er enige med Arbeiderpartiet