Over 230 prokurdiske politikere pågrepet i Tyrkia

Anklages for koblinger til den kurdiske PKK-geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi har pågrepet 235 medlemmer av det prokurdiske partiet HDP, melder statlige tyrkiske medier. De pågrepne anklages for koblinger til den kurdiske PKK-geriljaen.

Politiet aksjonerte mot HDP-politikerne mandag etter helgens terroraksjon i Istanbul, der 44 mennesker ble drept, de fleste av dem politifolk.

De 235 pågrepne er mistenkt for å tilhøre PKK eller for å ha produsert propaganda for gruppen, opplyser det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Ifølge nyhetsbyrået er 20 tjenestemenn pågrepet i Istanbul, deriblant HDPs provinsleder Aysel Guzel, og 18 pågrepet i Ankara, inklusiv partilederen i hovedstaden, Ibrahim Binice.

Den militante kurdiske gruppen Kurdistans frihetsfalker (TAK), som er en utbrytergruppe fra PKK, sier den står bak terrorangrepet, som skjedde utenfor fotballstadion etter en kamp mellom Besiktas og Bursaspor lørdag kveld.

HDP sier den tar sterkt avstand fra terroraksjonen og advarer samtidig myndighetene mot å spre ubegrunnede anklager. HDPs leder Selahattin Demirtas og en rekke andre partimedlemmer sitter allerede fengslet og venter på rettssak. De er tiltalt for å ha bånd til PKK. (©NTB)