Over 24.000 bortførte kvinner og barn reddet i Kina

De fleste av dem var solgt til adopsjon eller tvunget til prostitusjon.

MÅ REDDE BARN: Kinesisk politi har reddet mange barn og kvinner fra menneskehandel, men det er likevel bare toppen av isfjellet, ifølge aktivister. Foto: REUTERS / Bobby Yip / SCANPIX
MÅ REDDE BARN: Kinesisk politi har reddet mange barn og kvinner fra menneskehandel, men det er likevel bare toppen av isfjellet, ifølge aktivister. Foto: REUTERS / Bobby Yip / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesisk politi klarte å redde over 24.000 bortførte kvinner og barn i fjor. De fleste av dem var solgt til adopsjon eller tvunget til prostitusjon.

Det opplyser kinesiske myndigheter. Mange av kvinnene og barna var ofre for menneskehandel, og flere av dem ble funnet i land så langt unna som Angola i Afrika.

Salg av kvinner og barn, såkalt trafficking, er et stort problem i Kina, og ifølge aktivister er sakene som politiet har klart å løse bare toppen av et enormt isfjell.

Ifølge statistikken som politiet offentliggjorde søndag ble 8.660 barn og 15.458 kvinner, alle ofre for trafficking, reddet av politiet i 2011.

Mens kvinnene tvinges inn i prostitusjon, blir barn solgt til adopsjon. Det er et utbredt problem i Kina, med sin strenge ettbarnspolitikk. Fattige par som får flere barn føler seg ofte tvunget til å selge sine barn, mens rike par som enten ikke kan få barn eller som vil ha en sønn, adopterer barn fra ofte suspekte adopsjonsbyråer. (NTB)