Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 2500 personer har sagt de vil møte opp på Villemos fakkeltog mot mobbing i kveld

Villemo: - Jeg tror ikke jeg forstår hvor stort det er.

 MOT MOBBING:  I mai postet Villemo et brev til sine mobbere på Facebook-veggen sin. 14 år gammel ga hun mobbeofre et ansikt og tok til orde mot sine egne mobbere. Foto: Anita Arntzen
MOT MOBBING: I mai postet Villemo et brev til sine mobbere på Facebook-veggen sin. 14 år gammel ga hun mobbeofre et ansikt og tok til orde mot sine egne mobbere. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 2500 personer har meldt sin ankomst på dagens «Fakkeltog mot mobbing»-arrangement som begynner på Jernbanetorget i dag klokka 16.00

Det er Villemo Hatland (14) som er initiativtaker bak arrangementet. Hun ble mobbet, hadde bare ei venninne og opplevde at ingen snakket til henne på skolen.

Hun bestemte seg for å dele, i samråd med foreldrene sine, en melding på Facebook hvor hun fortalte om mobbingen og hvordan hun hadde det. Dette forandret alt, og Villemo lever i dag en mobbefri hverdag. Men Villemo vil fortsette å fokusere på temaet mobbing, og dermed dagens fakkelmarkering.

- Enormt Dagen i dag har vært hektisk for mor og datter Hatland.

- Vi flyr litt hit og dit i dag, men det er bare positivt og fint og vi ser fram til i kveld. Og den responsen vi har fått er helt vanvittig og over alle forventninger, sier moren til Villemo, Elisabeth Hatland, til Dagbladet.

At over 2500 har meldt sin ankomst i dag, hadde de aldri sett for seg.

- Det er helt enormt. Villemo sa til meg i sta «jeg tror ikke jeg forstår hvor stort det er», og det illustrerer det hele godt, sier mor Hatland til Dagbladet.

I tillegg til fakkeltoget som begynner klokka 16 fra Jernbanetorget i hovedstaden i dag, vil det i tillegg være fakkeltog i Kirkenes, Kristiansand, Haugesund, Løddingen/Sortland og Lillehammer og Hamar vil holde sine fakkelmarkeringer i løpet av et par uker.

Vanvittig respons Responsen etter innlegget hun skrev på Facebook var enorm. Det ble delt over hele landet, og Dagbladet fikk også lov til å trykke det.

Fra fjern og nær fikk hun meldinger fra folk som fortalte henne at de ble inspirert av henne og at de gjerne ville være vennen hennes.
Ved den nye skolen, som familien ikke kan få fullrost nok, hadde klassen lest innlegget hennes høyt i en time.

- De hadde leste det og snakket om det. Før jeg begynte hadde jeg fått venneforespørsel fra alle i den nye klassen på Facebook, og de hadde lagt meg til i en samtalegruppe som klassen har, forteller Villemo smilende.

- Av all responsen vi har fått, vet vi at de som blir mobbet føler seg så enormt ensomme. Dette er ikke noe et barn skal sitte med alene. Det er de voksnes ansvar å ordne opp. Derfor vil vi gjennomføre dette fakkeltoget. Vi vil vise at vi gidder å reise oss opp fra sofaen og at vi bryr oss, sier Elisabeth Hatland.

Fakkeltoget begynner i dag klokka 16, og man kan melde sin ankomst her.

 FAMILIEN HATLAND: Mor Elisabeth, far Arild, og hunden Pepper, som lenge var Villemos eneste venn. Foto: Anita Arntzen
FAMILIEN HATLAND: Mor Elisabeth, far Arild, og hunden Pepper, som lenge var Villemos eneste venn. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling