Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 27 000 vil gå i fakkeltog mot terror

- Skal vise at vi står sammen, bror som bror, søster som søster.

NORGE I SORG: Store folkemengder samlet seg søndag formiddag utenfor domkirka i Oslo Sentrum. Tusenvis sto i kø for å legge ned blomster og vise sin respekt før ofrene etter bombeangrepet i regjeringskvartalet og den grufulle massakren på Utøya fredag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NORGE I SORG: Store folkemengder samlet seg søndag formiddag utenfor domkirka i Oslo Sentrum. Tusenvis sto i kø for å legge ned blomster og vise sin respekt før ofrene etter bombeangrepet i regjeringskvartalet og den grufulle massakren på Utøya fredag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MINNEMARKERINGER I HELE NORGE: Har du tips eller informasjon om et arrangement? Legg det inn på kartet.

(Dagbladet): Norge er i sorg etter terrorangrepet på regjeringskvartalet og Utøya fredag ettermiddag.

Facebook har en gruppe mennesker tatt initativ til et fakkeltog mandag kveld. Gruppa, som går under navnet «Fakkeltog - Norge står samlet mot terror handlinger». Klokka 16.00 var tallet like over 25 000 påmeldte, en time senere hadde tallet steget til over 27 000 deltakere.

Og tallet stiger. Fort.

- Tilbakemeldingen har vært overveldende, og dette er bare på Facebook. De som har meldt seg på der kommer sikkert til å ta med seg venner og bekjente, og vi anslår over 50 000 mennesker.

- Dette er ikke en politisk aksjon. Vi skal vise at vi står sammen, bror som bror, søster som søster, sier en av initativtagerne, Terje Bratland, til Dagbladet.

OVER 27 000: Fakkeltogets gruppe på Facebook har allerede fått over 26 000 påmeldte. Stillbilde: Facebook
OVER 27 000: Fakkeltogets gruppe på Facebook har allerede fått over 26 000 påmeldte. Stillbilde: Facebook Vis mer

Han og en gruppe andre initativtakere skal i kveld møtes på Aker Brygge der de skal planlegge ruta for fakkeltoget. De arbeider tett med både Politiet, Arbeiderpartiet og andre politiske partier.

På gruppa til Facebook-siden skrives det:

«Dette er kvelden vi står sammen side om side, går side om side i fakkeltog og holder hverandre i hendene. Vi skal vise de avdøde den siste ære, og de skadede at vi bryr oss om hverandre. Samtidig viser vi verden sammen at vi er et samlet folk som ikke viser frykt for terrorisme.»

Også flere steder i Norge og i utlandet er det planlagt flere arrangementer til minne om de 93 menneskelivene som er bekreftet tapt.

Statsminister Jens Stoltenberg møtte i dag de parlamentariske lederne og stortingspresident Dag Terje Andersen sammen med flere statsledere på stortinget. Der ble det blant annet besluttet å utsette valgkampen.

- Vi må ta vare på hverandre. Det er mange som har det forferdelig tungt, og vi må stille opp for hverandre, sa Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete.