UTSATT FOR OVERGREP: Mødre i landsbyen Hussan Khan Wala, i Punjab-provinsen i Pakistan, forteller at flere menn har forgrepet seg på barna deres. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS / NTB SCANPIX
UTSATT FOR OVERGREP: Mødre i landsbyen Hussan Khan Wala, i Punjab-provinsen i Pakistan, forteller at flere menn har forgrepet seg på barna deres. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Over 280 barn skal ha blitt utsatt for overgrep i den verste overgrepssaken i Pakistan noensinne

Foreldrene hevder politiet henla sakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pakistan rystes av den største overgrepssaken i landets historie.

Over 280 barn skal ha blitt utsatt for jevnlige overgrep av en pakistansk pedofiliring i en landsby i Punjab-provinsen.

Beretninger om overgrep i en liten landsby ble slått opp over førstesidene av pakistanske aviser i løpet av helgen. Saken har blitt omfattende at den har havnet på pulten til Pakistans statsminister, Nawaz Sharif, som det er forventet skal uttale seg om saken.

Avviste anklagene Landsbyboere som Reuters har intervjuet, forteller at en prominent familie i landsbyen i årevis har tvunget barn til å utføre seksuelle handlinger foran kamera. Opptak og bilder ble så solgt til mennesker i utlandet eller brukt til å utpresse barnas familie.

- Min sønn var et offer, men jeg ble kastet ut av politistasjonen da jeg prøvde å anmelde forholdene for over en måned siden. Barna våre ble ydmyket og tvunget til å gjøre forkastelige ting, sier en mor til Reuters.

Hun har en sønn som har blitt utsatt for utallige overgrep og filmet sammen med flere andre barn.

Barna skal ha blitt filmet mens de ble utsatt for seksuelle overgrep av rundt 25 menn, som seinere truet barnas foreldre med å offentliggjøre videoene dersom de ikke mottok penger, sier en representant for familiene, aktivist Latif Ahmed Sara.

Barna, som for det meste var under 14 år, ble også tvunget til å gjennomføre seksuelle handlinger med hverandre, ifølge Sara.

Det er siden 2007 blitt laget mer enn 400 videoer av barn fra landsbyen Hussain Khanwala, som ligger sørvest for Lahore, ifølge lokale medier.

Barn fengslet En av mødrene trosset gjerningsmennenes krav, og dro til politistasjonen for å rapportere saken.

- Men i stedet for å ta saken på alvor, arresterte de min 15 år gamle sønn. Han er fortsatt i fengsel.

Distriktspolitiet i Kahsur, som landsbyen ligger i, varsler nå om at de etterforsker saken.

- Jeg kan forsikre alle om at vi tar saken veldig alvorlig. Det vil bli en rettferdig og åpen etterforskning, sier politietterforsker Rai Babbar.

Truet med våpen Et klipp viser en gutt krype og gråte før han holder hånda foran kameralinsa. I et annet klipp blir en gutt slått og tvunget til å smile for kamera.

Tre 15 år gamle gutter forteller at flere menn fra landsbyen har forgrepet seg på dem hver dag i flere år. De skal ha blitt truet med kniv, øks og skytevåpen hvis de ikke utførte seksuelle handlinger.

- Jeg ble plukket opp da jeg var på vei til skolen. De mishandlet meg og dopet meg ned. Da jeg våknet viste de meg videoene, sier en av guttene.

- De fortalte meg at de skulle drepe meg og min familie hvis jeg fortalte det til noen. Jeg ønsket å ta mitt eget liv hver eneste dag.

 TRUET TIL STILLHET: Tre 15 år gamle gutter skal ha bli kidnappet og tvunget til å utføre seksuelt krenkende handlinger. Opptakene av barna skal ha bli blitt brukt for presse guttenes familie for penger. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS / NTB SCANPIX
TRUET TIL STILLHET: Tre 15 år gamle gutter skal ha bli kidnappet og tvunget til å utføre seksuelt krenkende handlinger. Opptakene av barna skal ha bli blitt brukt for presse guttenes familie for penger. Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer