Over 30 døde etter sammenstøt i Amazonas

Voldelig mellom urbefolkning og politi.

VOLDELIG: Hundrevis av politimenn ble satt inn mot urbefolkningas voldelige protester mot regjeringas varslede åpning for mer gruvedrift, oljeboring og tømmerhogst i regnskogen i går. Foto: EPA/SCANPIX
VOLDELIG: Hundrevis av politimenn ble satt inn mot urbefolkningas voldelige protester mot regjeringas varslede åpning for mer gruvedrift, oljeboring og tømmerhogst i regnskogen i går. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Ni politifolk og 25 demonstranter er døde etter kraftige sammenstøt mellom politi og indianere som protesterer mot oljeutvinning i den peruanske delen av Amazonas.

Uroen brøt ut da 400 politimenn forsøkte å fjerne en veisperring som 5000 indianere hadde bygd med tømmerstokker og steiner i Utcubamba-provinsen i forrige uke.

Protestlederne sier at politiet åpnet ild mot dem fra helikoptre, mens politiet sier det var indianerne som angrep politiet med våpen og satte fyr på offentlige bygninger.

Senere meldte rasende stammeledere at de hadde tatt 38 politifolk som gisler, og de truet med å sette fyr på en pumpestasjon som tilhører oljeselskapet Petroperu.

Indianerne protesterer mot at regjeringen til president Alan García vil oppheve restriksjoner mot gruvevirksomhet, oljeleting, tømmerhogst og kommersielt landbruk i regnskogen.

Loven, som García undertegnet i fjor, har som formål å lokke olje- og gruveselskaper og andre til å investere i Amazonas-området.

Krisen er den verste García har stått overfor siden han ble president for to år siden. Den illustrerer den dype konflikten mellom elitene i Lima og fattige indianergrupper på landsbygda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer