Over 30 drept i angrep mot seremoni i Bagdad

Rettet mot sjiamuslimer.

MER ENN 30 DØDE: Selvmordsbomberen slo til mot minneseremonien i dette teltet i al-Shaab-distriktet nord i Bagdad. Foto: Ahmed Saad, Reuters/NTB Scanpix.
MER ENN 30 DØDE: Selvmordsbomberen slo til mot minneseremonien i dette teltet i al-Shaab-distriktet nord i Bagdad. Foto: Ahmed Saad, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 30 mennesker ble drept i et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk minneseremoni i Iraks hovedstad Bagdad lørdag, ifølge kilder i politiet og helsevesenet i byen.

Angrepet skjedde ved lunsjtider. Kort tid senere hadde antallet drepte steget til 31, opplyser kildene til nyhetsbyrået AP. I tillegg skal over 60 være såret.

Ifølge BBC var aksjonen rettet mot en årlig seremoni til minne om profeten Mohammeds barnebarn Hussein, som døde tilbake i det 17. århundre.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for terrorangrepet, som ble utført idet de irakiske sikkerhetsstyrkene forbereder seg på en offensiv mot den IS-kontrollerte storbyen Mosul.

(NTB/Dagbladet).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer