Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 30 har mistet livet i hetebølgen i Japan

Den ekstreme varmen har krevd mer enn 30 liv og gjør gjenopprettingen etter det dødelige uværet vanskelig.

DØDELIG: Den ekstreme hetebølgen i Japan fortsetter å herje og har nå krevd 30 liv. Her ser vi en frivillig, som jobber med gjenoppretningen etter det voldsomme uværet, ta seg en pause i den voldsomme varmen. Foto: REUTERS / Issei Kato
DØDELIG: Den ekstreme hetebølgen i Japan fortsetter å herje og har nå krevd 30 liv. Her ser vi en frivillig, som jobber med gjenoppretningen etter det voldsomme uværet, ta seg en pause i den voldsomme varmen. Foto: REUTERS / Issei Kato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 30 mennesker har mistet livet som følger av den ekstreme hetebølgen som herjer over landet. Det melder The Guardian.

Dette gjør gjenopprettingen etter uværet vanskelig for befolkningen. Rundt 200 mennesker skal ha mistet livet i det verste uværet landet har opplevd på 36 år. Nå strever landet igjen med en voldsom, dødelig hetebølge.

Tusenvis har blitt behandlet på sykehus for relaterte forhold i løpet av to uker.

Over 38 grader

For aller første gang har byen Kyoto hatt temperaturer over 38 grader sju dager på rad. Dette er siden registreringen begynte i det 19. århundre.

EKSTREMT: Varmen har nå tatt liv av over 30 personer ifølge The Guardian. Foto: REUTERS / Issei Kato
EKSTREMT: Varmen har nå tatt liv av over 30 personer ifølge The Guardian. Foto: REUTERS / Issei Kato Vis mer

- Det er så varmt, selv for Hiroshima, sa Kosei Mito til The Guardian, en frivillig guide. Da hadde temperaturene i Hiroshima nådd 36.7 grader fredag.

Gutt døde

Myndighetene i Japan anbefalte lokale utdanningsmyndigheter å tenke på farene ved hetebølgen etter at en seksårig gutt i Aichi døde denne uka. Han mistet livet mens han deltok i utendørsaktiviteter på skolen sin, ifølge Kyodo News.

Det japanske meteorologiske institutt anbefaler befolkningen sterkt å drikke nok vann for å forebygge utmattelse.