Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaotisk 17. mai på Aker Brygge:

Over 30 i slagsmål, og familie ble overfalt

Politiet i Oslo måtte rykke ut to ganger til Aker Brygge på 17. mai. Øyenvitne beskriver det som dramatisk og skremmende.

KAOTISK: 17. mai bød på fint vær og masse folk i gatene. Men utover ettermiddagen utartet det seg voldshendelser på Aker Brygge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAOTISK: 17. mai bød på fint vær og masse folk i gatene. Men utover ettermiddagen utartet det seg voldshendelser på Aker Brygge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • TIPS OSS: Har du bilder/video eller opplysninger om saken? Ta kontakt med oss på 2400@db.no, tlf. 24 00 00 00 eller SMS/MMS 2400.

I Oslo fikk politiet oppleve skyggesidene ved folkefesten på 17. mai. Da barnetoget hadde gått, og isen var spist, oppsto det kaotiske tilstander på Aker Brygge. Først ble en familie overfalt av tre berusede menn, så brøyt det ut masseslagsmål på en restaurant.

Klokka 19.41 fikk politiet i Oslo melding fra en gjest på restauranten TGI Friday's på Aker Brygge om at det hadde brutt ut slåsskamp inne på restauranten. Flere titalls personer var involvert, og politiet rykket raskt ut med store ressurser til stedet.

- Ei gruppe mennesker hadde selskap inne i restauranten. Plutselig stormet enda ei gruppe inn i lokalet, og så brøt slåsskampen ut. Nøyaktig hva som var årsaken, har vi ikke fått klarhet i. Men det virker som det er en konflikt som har gått over tid, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

Over 30 involverte

Han forteller videre at det til slutt var et stort antall personer som barket sammen inne på restauranten.

- Det ble meldt om 30 involverte, men det var nok flere. Vi fikk også en rekke telefoner fra gjester som opplevde det som dramatisk og skremmende, sier Gulbrandsen.

Operasjonslederen legger til at alle nok ikke var direkte involvert i selve voldsbruken, men at det likevel var kaotisk og dramatisk en kort periode.

- Vi brukte sju-åtte minutter på å få kontroll, og måtte sende mange patruljer.

- Kastet stoler

Dagbladet har torsdag kveld vært i kontakt med et vitne som befant seg i lokalet da slåsskampen brøt ut. Hun beskriver episoden som veldig voldsom og ubehagelig.

- Vi var der for å spise, og plutselig begynte de å slåss og kaste stoler. Det stormet flere og flere til, både folk og vakter. Både vi og andre løp ut for å komme oss unna, sier vitnet.

Det skal ha vært både voksne og barn i lokalet, da voldsepisoden brøt ut. Ifølge kvinnen fortsatte de involverte å slåss, også etter at vaktene forsøkte å avverge situasjonen.

- De holdt på også etter at politiet kom, og det var så mange at det virket veldig kaotisk. Men politiet fikk til slutt stoppet dem og tatt dem med ut, sier vitnet.

Flere skadd

Klokka 20.30 meldte politiet på Twitter at situasjonen har roet seg. To timer seinere opplyser Gulbrandsen til Dagbladet at to er pågrepet, mens én er satt i arrest etter hendelsen.

- I tillegg er omkring ti personer bortvist fra stedet. Det er hovedsakelig snakk om menn i 30- og 40-åra, men det var også personer i 20-åra innblandet, sier operasjonslederen

Flere av de involverte skal ha fått mindre skader, men ingen betegnes som alvorlig skadd.

Familie overfalt

I overkant av en time før masseslagsmålet, hadde politiet rykket ut etter meldinger om råkjøring og kollisjon.

De første meldingene til politiet gikk på at familiens Tesla råkjørte fra stedet og hadde kollidert med en drosje underveis. Da de tre som befant seg i bilen kort tid etter tok kontakt, viste det seg å være langt mer dramatisk.

Slag og kutt

- Det starter på Aker Brygge, hvor føreren, som er en mann, skulle plukke opp to kvinner han er i familie med. Tre dresskledde menn ser dette, og vil inn i bilen, da de tror det er en drosje. De får beskjed om at det er det ikke, og det ender med krangel og vold fra disse tre, sier operasjonsleder hos politiet i Oslo, Tor Gulbrandsen.

Voldsepisoden ender med at føreren av bilen blir påført et kutt i låret. I tillegg blir en av de kvinnelige passasjerene slått i hodet. Begge får tilsyn av helsevesen, og mannen er fraktet til legevakt for behandling.

Det er foreløpig uvisst om det ble brukt kniv eller om det er noe annet han har blitt kuttet med.

Sikrer overvåkningsbilder

Ifølge Gulbrandsen beskrives de tre mennene som fulle.

Politiet har torsdag kveld sikret seg overvåkningsvideoer fra området, og det jobbes med å gjennomgå disse. Vitner til hendelsen bes også ta kontakt på 02800.

- Det virker ikke som det er noen relasjon mellom de tre og de som var i bilen. Nå vil vi jobbe videre med vitneavhør og sikring av spor i området, sier operasjonslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media